«Χαμός» στην Τουρκία με την παραίτηση Μ.Αλμπαϊράκ: O πρώην ΥΠΟΙΚ «πιάστηκε στα χέρια» με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

10/11/20 | 1 | 0 | 136 εμφανίσεις

Ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του ΥΠΟΙΚ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ! 

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ,ότι το Σάββατο το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία. Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ο Αλμπαϊράκ διαδέχθηκε τον Αγκμπάλ (ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018), ο γαμπρός του Ερντογάν καρατόμησε όλους τους συνεργάτες του προκατόχου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 

Αποτέλεσμα εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία  φαίνεται ότι ήταν η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ερντογάν Αλμπαϊράκ.

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στην χτεσινή  εκπομπή του “Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών” που μεταδόθηκε και από το pronews, ήταν ένας αριθμός βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που τα “πήραν κρανίο” με την οικογενειοκρατία του καθεστώτος Ερντογάν που οδήγησε στο κούρεμα του.

Βουλευτές οι οποίοι απείλησαν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν και στην συνέχεια θα ενταχθούν σε κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο αυτό του Νταβούρογλου όσο και του Αλί Μπαμπατσάν, αλλά και αυτό του Μπαχτσελί.  Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται περί ενός “ϊδεολογικο-πολιτικού” μπλόκ βουλευτών, αλλά μάλλον για αντιτιθέμενους  στις επιλογές Ερντογάν.

Οι απειλές τους, και η δραματική κατάσταση της τουρκική οικονομίας, είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλμπαϊράκ με τον Λουτφί Ελβάν, ο οποίος μόνον καλές σχέσεις δεν διατηρούσε με τον προκατοχό του.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/932912_haos-stin-toyrkia-o-gampros-toy-erntogan-piastike-sta-heria-me-ton-neo

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Να μη πάει το μυαλό μας ότι- με την παραίτηση και το δήθεν προηγηθέν στόρυ- μεθοδεύτηκε ο” φιλολαικός” διάδοχος στο κόμμα του κ.Ερντογάν;;;.
  Τέτοιες ”εξυπνάδες” γίνονται σε όλα τα προσωποπαγή κόμματα ,που δεν θέλουν να χάσουν την ”γλυκύτατη ” εξουσία .
  Κάτι δεν ζήσαμε κι εμείς μετά τον κ.Σημίτη;;;.
  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα κ. Μάζη και αγαπητοί ”Μαζικοί”.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας