Χαλκιδική: Η άγνωστη παραλία Φάβα με τα καταγάλανα νερά και τους βράχους σαν «γλυπτά»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτογραφία: Shuttertock
05/06/2022  21:10
Η Χαλκιδική κρύβει πολλές ομορφιές και μια από αυτές είναι οι άγνωστες παραλίες της.

Η φράση «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» έχει γίνει motto του μαγευτικού προορισμού όπου συνδυάζει μοναδικά τις καταγάλανες παραλίες με τη μοναδική γαστρονομία του τόπου φτιάχνοντας το πιο μαγευτικό κάδρο για τους επισκέπτες.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν πολλές και καλές παραλίες, κάποιες πασίγνωστες που συγκεντρώνουν πολλούς λουόμενους καθημερινά, ενώ υπάρχουν παραλίες «διαμάντια» άγνωστες στο κοινό όπου τις επισκέπτονται οι ντόπιοι που θέλουν να απολαύσουν βουτιές σε πεντακάθαρα νερά μακριά από τον συνωστισμό και τον θόρυβο.

Η παραλία Φάβα/ Φώτο:Shuttertock


Στην ανατολική πλευρά της Βουρβουρούς, στον οικισμό των Καθηγητών, βρίσκεται κρυμμένη, ανάμεσα στα βράχια και τα πεύκα, η παραλία Φάβα όπου είναι η ιδανική επιλογή τόσο για παιδιά όσο και για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο σε μια ήσυχη τοποθεσία. Παρατηρώντας το τοπίο στη περιοχή είναι κάπως άγριο, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τους μικρούς κολπίσκους έχοντας θέα απέναντι την χερόνησο του Άθω. Το τοπίο στη περιοχή είναι μοναδικό με άγρια ομορφιά βάζοντας σε πειρασμό τον επισκέπτη να εξερευνήσει τους μικρούς κόλπους, ενώ απέναντι είναι η χερσόνησος του Άθου.


Φανταστικά νερά και όμορφο τοπίο/ Φώτο:Shuttertock
Η παραλία Φάβα έχει ψιλή άμμο και βότσαλα, πεντακάθαρα νερά που σε κάποιο σημείο βαθαίνουν κάπως απότομα. Τριγύρω υπάρχουν πολλά βράχια με ιδιαίτερους σχηματισμούς κάνοντας το τοπίο πιο ιδιαίτερο και κάπως πιο άγριο.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα