Χάσμα για ΔΕΗ & ενεργειακά στην τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πώληση μονάδων της ΔΕΗ τώρα ζητούν οι θεσμοί, να το πάει στο τέλος του χρόνου θέλει η κυβέρνηση. Που κατέληξε η τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς.

xasma-gia-dei--energeiaka-stin-tilediaskepsi-me-tous-thesmous

Παραμένουν οι αποστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της τηλεδιάσκεψης, η οποία άρχισε στις 14.30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έγινε αποδέκτης των έντονων πιέσεων των θεσμών για τη δρομολόγηση άμεσα των διαδικασιών ώστε να παραχωρηθούν με διαγωνισμούς μονάδες της ΔEΗ, προκειμένου να ανοίξει η πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη και τα νερά.

Αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνιζαν πως η κυβέρνηση επιδιώκει περισσότερο χρόνο, με χαρακτηριστική την αποστροφή του ιδίου ότι «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα», προσθέτοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στην τηλεδιάσκεψη τίθενται και τα εργασιακά.

http://www.thetoc.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα