Χάος στην Αρμενία: Χιλιάδες Αρμένιοι ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ν.Πασινιάν – «Είσαι προδότης»  

13/11/20 | 0 | 0 | 98 εμφανίσεις

Για μια ακόμη φορά διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους του Γιερεβάν, ζητώντας «την κεφαλή επί πίνακι»  του  πρωθυπουργού  Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο χαρακτήριζαν προδότη για την υπογραφή συνθήκης με το Αζερμπαϊτζάν.

Η συνθήκη που υπεγράφη αποτελεί μια σημαντική ήττα για την Αρμενία, που βλέπει να χάνονται τα εδάφη που κατείχε γύρω από το Στεπανακέρτ, χωρίς καν να  υπάρχουν εγγυήσεις –  σύμφωνα με τους διαδηλωτές – για την ασφάλεια των πολιτών του Η  συμφωνία την οποία  έφερε στο τραπέζι η Ρωσία δίνει στο Αζερμπαϊτζάν όλα τα εδάφη που  πήρε ενώ βάζει τα ρωσικά στρατεύματα σε ρόλο τοποτηρητή, για να διατηρήσουν την ειρήνη.

Είναι η τρίτη ημέρα που οι Αρμένιοι βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση Πασινιάν με πλήθη να φωνάζουν στους κεντρικούς δρόμου του Γιερβάν «Νικόλ, φύγε» και «Νικόλ ο προδότης». Η  κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή να εκτονώσει την κατάσταση. Πάνω από 60 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ 10 στελέχη της αντιπολίτευσης κρατούνται με κατηγορίες για πρόκληση αναταραχών.

https://www.pronews.gr/kosmos/933902_hiliades-armenioi-diadilosan-xana-zitontas-tin-paraitisi-toy-prodoti-prothypoyrgoy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (1 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας