Χάμοντ: Εκατέρωθεν παραχωρήσεις για μια καλή συμφωνία εξόδου από την ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική τόσο για τη Βρετανία όσο και για τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει συμφωνία. Αλλά είμαι αισιόδοξος καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες και οι δύο πλευρές συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κοινή οπτική στο θέμα», είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

Η καλύτερη δυνατή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει μόνο με παραχωρήσεις της χώρας προς την ΕΕ τόνισε σήμερα Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

«Κάθε διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με βάση το συμφέρον και των δύο πλευρών και πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη συζήτηση αποδεχόμενοι ότι για την καλύτερη δυνατή συμφωνία πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν παραχωρήσεις» είπε ο Χάμοντ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική τόσο για τη Βρετανία όσο και για τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει συμφωνία. Αλλά είμαι αισιόδοξος καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες και οι δύο πλευρές συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κοινή οπτική στο θέμα», είπε ο Χάμοντ.

Ο Χάμοντ δήλωσε ότι από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, η Βρετανία θα ανακτήσει τον έλεγχο σχετικά με τη μετανάστευση όπως επίσης θα επανακαθορίσει την κυριαρχία της χώρας στο κοινοβούλιο και στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται σε λίγες ώρες να ενημερώσει επίσημα την ΕΕ μέσω επιστολής της ότι η Βρετανία ενεργοποιεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και τη διετή διαδικασία του Brexit.

AP Photo/Frank Augstein
skai.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα