Φόβοι για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία – Μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών ξανά από τον Ερντογάν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετά τις φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία και την σαφή προειδοποίηση Νταβούτογλου, το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε σε νέο «κύμα» συλλήψεων 238 στρατιωτικών, οι οποίοι είναι ύποπτοι για δεσμούς με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η επιχείρηση συλλήψεων, που κάλυψε 60 επαρχίες, έγινε στο πλαίσιο καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, στην οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το Anadolu προσέθεσε ότι 160 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις πρόσφατες επιδρομές της Αστυνομίας, για τις οποίες έδωσαν εντολή να διεξαχθούν εισαγγελείς στην Σμύρνη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχοι ήταν επίσης ύποπτοι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, όπου είναι ανεπτυγμένος ο Τουρκικός Στρατός κατοχής.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν υπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες, κατά το Anadolu.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τέλος περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από τις τάξεις του Τουρκικού Στρατού.

Φόβοι-για-νέο-πραξικόπημα-στην-Τουρκία-Μαζικές-συλλήψεις-στρατιωτικών-ξανά-από-τον-Ερντογάν

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα