Φωτιές σε Ουάσιγκτον και Μόσχα έβαλε η δήλωση του κ. Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στον Αμερικανό πρόεδρο απάντησε αμέσως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διόρθωσε τον κ. Μπάιντεν λέγοντας: «Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος».

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία.

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα του, ένωσε τη Δύση, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, που δεν επιδίωξε ποτέ την πτώση της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ρώσους, για να τους πει ότι «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας».

«Επιτρέψτε μου να πως αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, ωστόσο απηύθυνε μια προειδοποίηση προς τη Μόσχα:

«Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

  • «Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ».
  • Μην φοβάστε, ήταν οι λέξεις του πάπα Ιωάννη, μία φράση που άλλαξε τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, αρχίζοντας την ομιλία του στην Βαρσοβία.
  • «Το κράτος Δικαίου και οι δίκαιες εκλογές είναι αναγκαίες».
  • «Είμαστε μαζί σας, τέλος», είπε αναφερόμενος στην Ουκρανία.
  • «Η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελείωσε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».
  • «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα», είπε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να θωρακιστούν γία μια «μακρά μάχη στον ορίζοντα».
  • «Σε αυτή τη μάχη, πρέπει να έχουμε καθαρά μάτια. Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί ούτε σε μέρες, ούτε μήνες. Πρέπει να δυναμώσουμε τον εαυτό μας για τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας».
  • Σήμερα η Ρωσία έχει στραγγαλίσει τη Δημοκρατία. Ο Πούτιν λέει ψέματα ότι «αποναζιστικοποιεί» την Ουκρανία, είναι κυνικός, είναι αισχρή η κατηγορία, ο Ζελένσκι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, είναι εβραϊκής καταγωγής.
  • «Το δίκαιο δίνει τη δύναμη. Σήμερα πρέπει να έχουμε την ίδια πίστη».
  • «Η δοκιμασία αυτής της στιγμής είναι μια δοκιμασία με διαχρονική ισχύ».
  • «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εργάστηκαν για μήνα για να αποτρέψουν αυτόν τον πόλεμο».
  • «Αμέσως μετά την εισβολή, οι χώρες της Δύσης επέβαλαν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσική οικονομία».
  • Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι στην Ευρώπη για να προστατεύσουν τους συμμάχους μας, όχι για να εμπλακούν με τη Ρωσία. Μην διανοηθείτε να παραβιάσετε την εδαφική κυριαρχία χωρών του ΝΑΤΟ. Έχουμε ιερό καθήκον να προστατεύσουμε κάθε ίντσα εδάφους χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.
  • «Αυτός ο πόλεμος είναι ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία. Έχοντας χάσει ο ίδιος παιδιά, ξέρω ότι δεν είναι παρηγοριά για τους ανθρώπους που έχασαν την οικογένειά τους».
  • Η Ρωσία προκάλεσε κάτι που δεν περίμενε: Οι δημοκρατίες όλου του κόσμου αναζωογονήθηκαν
  • Μήνυμα προς τους Ρώσους πολίτες: Δεν είστε οι εχθροί μας. Ο Πούτιν σας έκοψε από όλο τον κόσμο και σας γύρισε στον προηγούμενο αιώνα. Αυτός ο πόλεμος δεν σας αξίζει. Οι πολίτες της Αμερικής είναι μαζί σας.
  • Μετά τις πιο σκοτεινές ώρες, ακολουθεί η μεγάλη πρόοδος. Ας θυμηθούμε τα σφυριά που έριξαν το τείχος του Βερολίνου.
  • «Ποτέ μην χάνετε την ελπίδα σας, ποτέ μην φοβάστε. Ένας δικτάτορας δεν σταματήσει τη θέληση για ελευθερία».
  • «Η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μία νίκη για τη Ρωσία».
  • «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να μείνει στην εξουσία».

“ΔΙΟΡΘΩΣΗ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε σήμερα το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», λέγοντας πως οι Ρώσοι επιλέγουν ποιος θα είναι ο ηγέτης τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχόλιο του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο Reuters: «Δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Βαρσοβία, Poland – Μόσχα, Russian Federation

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα