Για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων ανήλικων μεταναστών κατηγορείται ένας Φραγκισκανός μοναχός που εκπροσωπεί το τάγμα του στη Θεσσαλονίκη.

Την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων προσφυγόπουλων εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ως δράστης ταυτοποιήθηκε 52χρονος εκπρόσωπος του καθολικού τάγματος των Φραγκισκανών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατάχρηση σε ασέλγεια με την επιβαρυντική περίσταση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που συνοικεί με ανήλικο και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρμοδίως, τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, κατήγγειλαν ότι στις αρχές Ιανουαρίου, εξαιτίας της ευάλωτης κοινωνικής τους κατάστασης, έμεναν σε κέντρα φιλοξενίας και δέχτηκαν πρόταση να φιλοξενηθούν από τον 52χρονο στο σπίτι του, στην περιοχή της Τούμπας.

Ο κατηγορούμενος, κατά την παραμονή τους στο σπίτι του φέρεται ότι προέβαινε επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, καθώς και χάπια τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς μοναχός παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

koutipandoras.gr