Με επιστολή τους ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Μασαχουσέτης κατηγόρησαν το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Idan Ofer και της συζύγου του, οι οποίοι παραιτήθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο του αμερικανικού κολλεγίου.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Idan Ofer και η σύζυγός του, Batia, παραιτήθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο της σχολής του Χάρβαρντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πώς οι επικεφαλής των πανεπιστημίων αντιμετώπισαν τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Δυστυχώς, η εμπιστοσύνη μας στην ηγεσία του Πανεπιστημίου έχει κλονιστεί και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Χάρβαρντ και τις επιτροπές του με καλή πίστη», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωση στα ΜΜΕ.

Ο Ισραηλινός βρίσκεται στην 80η θέση των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg Index και έχει περιουσία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση του Ofer να παραιτηθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ έρχεται μετά από αναταραχή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση μιας αντι-ισραηλινής δήλωσης από έναν συνασπισμό περίπου 30 φοιτητών.

Η επιστολή, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Παλαιστίνης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι οι φοιτητές θεωρούν το ισραηλινό καθεστώς εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για όλη τη βία που εκτυλίσσεται.

Η επιστολή έρχεται καθώς το Ισραήλ λέει ότι πάνω από χίλιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 απήχθησαν από τότε που οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν ήταν ο κύριος λόγος παραίτησης του Ofer, όπως είπε γνώστης του θέματος, σύμφωνα με τον οποίο το ζευγάρι ήταν κυρίως δυσαρεστημένο με τη στάση των μελών της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος προς το Ισραήλ και όχι από αυτό των μαθητών.

edition.cnn

Φοιτητές του Χάρβαντ κατηγορούν το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας- Παραιτούνται Ισραηλινοί από το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου