Φοιτητές του ΑΠΘ προπηλάκισαν καθηγητή – «Με κρατούσαν “όμηρο” στο αυτοκίνητό μου»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Φραστική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε καθηγητής του ΑΠΘ από φοιτητές, ενώ όπως ανέφερε τον κρατούσαν «όμηρο» στο αυτοκίνητό του για 45 λεπτά.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Βασίλης Γούναρης κάνει λόγο για «μειοψηφίες» οι οποίες «χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».

«Με είχαν προειδοποιήσει πως “θα έρθει η σειρά μου” και σας το είχα πει» ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο καθηγητής, με τους φοιτητές να του φωνάζουν: «Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!».

Σύμφωνα με τον ίδιο η στοχοποίησή του έγινε γιατί έχει δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

slpress.gr | Ειδήσεις | Επικαιρότητα | Αναλύσεις & Σχόλια

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα