Φοιτητές του ΑΠΘ  θέλουν να «καταρρίψουν» το Ελληνικό σχέδιο «Αρχύτας»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Του Βάιου Σύρρου

Γράφοντας τη λέξη «δολοφόνε» με κόκκινη μπογιά στην πόρτα του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ Κ. Υάκινθο, ομάδα φοιτητών θεώρησε σκόπιμο να ξεκινήσει από σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας  ακόμη και την οριστική διακοπή της πιο φιλόδοξης προσπάθειας δημιουργίας ενός μη Επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV/drone) τελευταίας τεχνολογίας, από Ελληνικά χέρια και λαμπερά μυαλά.

Ο «δολοφόνος» για τους αριστεριστές, είναι καθηγητής – επικεφαλής του προγράμματος «Αρχύτας», ένας εξαιρετικός επιστήμονας διεθνούς κύρους, που μαζί με την αφρόκρεμα των φοιτητών της της Πολυτεχνικής σχολής, δημιουργούν το Ελληνικό ντρόουν, ένα μη επανδρωμένο αερόχημα σταθερής πτέρυγας που ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες εφάμιλλες των Αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς με δυνατότητα κάθετης απο-προσγείωσης.

Το ΑΠΘ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα παρέχοντας τον αεροδυναμικό σχεδιασμό. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναπτύσσουν τα συστήματα κατανομής ισχύος -power management- για τον κινητήρα και τις μπαταρίες και επιλέγουν συσκευές για τις ασύρματες επικοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες, την αρχιτεκτονική του Σταθμού Εδάφους. Τέλος η ΕΑΒ έχει αναλάβει να το κατασκευάσει και να κάνει τις μελέτες για τα εσωτερικά δομικά του στοιχεία. Η χρηματοδότηση γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το πρόγραμμα ¨Αρχύτας¨ θα αποτελέσει τεράστιο άλμα τόσο στην ανάπτυξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας όσο και θωράκιση της χώρας, με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια στα UAV/drone που αποτελούν αιχμή της πολεμικής της βιομηχανίας. Με αυτά τα δεδομένα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό η κίνηση και κυρίως η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ομάδας φοιτητών να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη του ιδιαίτερα κρίσιμου αυτού προγράμματος για την ασφάλεια της χώρας.

militaire.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μην πάει να κάνει ένα βήμα προς την πρόοδο αυτή η χώρα πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι εχθροί της προόδου και εχθροί των Ελλήνων που θα προσπαθήσουν να την κρατήσουν πίσω

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,736ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα