Φοβού την Τουρκία όταν απειλεί την Ελλάδα: Οι Έλληνες πολέμησαν τους ναζί, οι Τούρκοι συνεργάστηκαν μαζί τους…

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ενώ η Τουρκία ήταν εχθρός των  ΗΠΑ κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεχίζει ο συντάκτης, και «ουδέτερη» μεν, αλλά φιλοναζιστική χώρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα υπήρξε πιστός σύμμαχος που πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά και στην Κορέα.

Τα παραπάνω γράφει η εφημερίδα The Day* (σε κείμενο του JamesGeorgeady).

Σήμερα η Τουρκία, όπως επισημαίνεται, έχει στην ουσία θέσει σε κίνδυνο την τελευταία τεχνολογία μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, αγοράζοντας ένα ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας και εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα παράκαμψης των δυνατοτήτων των αμερικανικών μαχητικών.  Για αυτόν τον λόγο, σημειώνει ο συντάκτης, οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τις αμυντικές πωλήσεις στην Άγκυρα.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι υπό τουρκική απειλή, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Οι Τούρκοι παραβιάζουν τακτικά τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να διεκδικούν μερικά ελληνικά νησιά! [σ.σ. το θαυμαστικό χρησιμοποιείται από τον συντάκτη].

Παρατίθεται απόσπασμα άρθρου από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Time Magazine, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός και απρόβλεπτος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς η οικονομία της χώρας του απειλεί το πολιτικό του μέλλον.».

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ελευθερία και την εδαφική της ακεραιότητα, καταλήγει το δημοσίευμα, επαναλαμβάνοντας τη ρήση «Δεν είναι οι Έλληνες που πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες!».

ΠΗΓΗ: The DayJamesGeorgeady – Beware of Turkey’s threat to Greece

The Day: εφημερίδα της πολιτείας Connecticut των ΗΠΑ, βραβευμένη -μεταξύ άλλων- από το περιοδικό για δημοσιογράφους Columbia Journalism Review ως μία από τις 100 κορυφαίες εφημερίδες των ΗΠΑ, καθώς και από τον ιδρυτή της USA TodayAl Neuharth, ως μία εκ των 10 κορυφαίων εφημερίδων της χώρας, με κυκλοφορία κάτω των 100.000 αντιτύπων).

Ο Παρθενώνας υπό τον νέο φωτισμό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, ΤΑΣΟΣ ΦΥΤΡΟΣ

Φοβού την Τουρκία όταν απειλεί την Ελλάδα: Οι Έλληνες πολέμησαν τους ναζί, οι Τούρκοι συνεργάστηκαν μαζί τους…

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,654ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα