Φλιν: To λόμπι που άσκησα ίσως βοήθησε την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
  • Ο αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλίν (φωτ.: EPA / Andrew Harrer)

Ο αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, κατέθεσε την Τρίτη 7 Μαρτίου τα απαραίτητα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, έγγραφα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης με τα οποία δηλώνει ότι ασκούσε λόμπι για τα συμφέροντα άλλων χωρών έναντι αμοιβής. Η δήλωσή του αφορά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2016 και η αμοιβή του ήταν 530.000 δολάρια.

Βάσει των εγγράφων που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του οι υπηρεσίες που προσέφερε «μπορεί να ερμηνευθούν ότι ωφέλησαν τη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Όταν ολοκληρώθηκε η εργασία που είχε αναλάβει η εταιρεία του Φλιν, για λογαριασμό μιας τουρκικής εταιρείας, ο Φλιν συμφώνησε να μην ασκήσει λόμπι για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και ποτέ ξανά να μην εκπροσωπήσει ξένες κυβερνήσεις.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Εκίμ Αλπτεκίν, ο οποίος είχε προσλάβει την εταιρεία συμβούλων του Φλιν, είπε στο πρακτορείο Αssociated Press ότι οι τροποποιημένες καταθέσεις που έγιναν την Τρίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του Φλιν έγιναν ως απάντηση σε πιέσεις που είχαν ασκηθεί από το συγκεκριμένο υπουργείο τις τελευταίες εβδομάδες. Υποστήριξε δε ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση του Φλιν. «Διαφωνώ. Θα ήταν διαφορετικό αν εγώ εργαζόμουν για την τουρκική κυβέρνηση. Εγώ όμως δεν παίρνω εντολές από καμιά κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Στη ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν γνώριζε τη δραστηριότητα αυτή του Μάικλ Φλιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα μέσα του περασμένου μήνα από τη θέση του συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ προτού ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία και ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τις συνομιλίες αυτές.

Πηγή: ekirikas.com/ pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα