Φιλορώσοι κατάσκοποι δρουν στους κόλπους της Ε.Ε.: Μία “φοβερή” γυναίκα και κάμποσοι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ένας εμπειρογνώμονας πληροφορικής που υποκίνησε το μίσος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ένας λαμπρός ανατολίτης, μια γυναίκα που αποκαλείται «καμάρι του Νταγκεστάν» και ειδικοί σε χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα -τα προφίλ 19 ακόμη «διπλωματών» που εκδιώχθηκαν από το Βέλγιο τον Απρίλιο για κατασκοπεία, δείτε τι έκανε πραγματικά η πρεσβεία της Ρωσίας στις Βρυξέλλες…

Το εκτενές άρθρο του Euobserver καταλήγει αναφέροντας ότι:

Δεκάδες ευρωβουλευτές είναι ανοιχτά φιλορώσοι. Περίπου 36 ακροδεξιοί και μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές από κόμματα όπως το γαλλικό Rassemblement national, το Alternative für Deutschland της Γερμανίας και το Vlaams Belang του Βελγίου καταψήφισαν σθεναρά ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο σχετικά με το καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ για την Ουκρανία, για παράδειγμα.

Πολλοί περιθωριακοί ευρωβουλευτές πραγματοποιούν πλαστές αποστολές εκλογικής παρατήρησης στη Ρωσία και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη, σε ταξίδια που μπορούν να λειτουργήσουν ως οχήματα στρατολόγησης για υπηρεσίες κατασκοπείας.

Σε μια περίπτωση, ο Janusz Niedźwiecki, ένας Πολωνός διοργανωτής εκλογικής αποστολής που καλλιέργησε δεσμούς με Βρετανούς, Γάλλους και Πολωνούς ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές, συνελήφθη από τις πολωνικές αρχές πέρυσι και κρατείται με την κατηγορία της συνεργασίας με τις ρωσικές υπηρεσίες. Κάθε ευρωβουλευτής έχει επίσης 26.734 ευρώ το μήνα για να προσλάβει μια ομάδα βοηθών και ασκουμένων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να είναι υπήκοοι της ΕΕ και οι οποίοι δεν ελέγχονται από τις εθνικές ή εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ.

Σε μια δεύτερη προπολεμική έρευνα, η Tamara Volokhova, μια Ρωσίδα με γαλλική υπηκοότητα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στις Βρυξέλλες ως σύμβουλος πολιτικής ενός Γάλλου ακροδεξιού ευρωβουλευτή, φέρεται να βοήθησε τη Ρωσία να στρατολογήσει πολιτικούς της ΕΕ.

Και σε μια τρίτη ύποπτη περίπτωση, η πρώην μακροχρόνια βοηθός ακροδεξιού Βούλγαρου ευρωβουλευτή με σκιερούς ρωσικούς δεσμούς άλλαξε το όνομά της και έκανε αίτηση για πρακτική άσκηση σε προγράμματα της ΕΕ και σε μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στις Βρυξέλλες.

Το βιογραφικό της περιλάμβανε θέσεις στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ, το οποίο διδάσκει πολλούς μελλοντικούς αξιωματούχους της ΕΕ. Και δίδαξε γιόγκα σε ένα καταπράσινο προάστιο των Βρυξελλών, το οποίο πολλά μέλη του προσωπικού της ΕΕ και οι οικογένειές τους αποκαλούν σπίτι τους.

“Το προφίλ της δείχνει ότι [το όνομα που αποκρύπτεται από το EUobserver] είναι ενδιάμεσος με τις ρωσικές υπηρεσίες”, δήλωσε μια δυτική πηγή πληροφοριών.

Τέσσερις ανώτεροι ευρωβουλευτές προειδοποίησαν τα αφεντικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη την ασφάλεια ακόμη και πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

«Σας καλούμε [τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου] να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μας σε αυτόν τον τομέα με τη δημιουργία ολοκληρωμένων δομών προσυμπτωματικού ελέγχου, το έργο των οποίων θα περιλαμβάνει τον έλεγχο του μη εκλεγμένου προσωπικού που απασχολείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», έγραψαν σε επιστολή τους, τον περασμένο Μάρτιο.

«Γνωρίζω ότι τα θεσμικά όργανα και οι υπηρεσίες της ΕΕ είναι περισσότερο από ποτέ στόχοι εχθρικής συλλογής πληροφοριών», απάντησε ο εκλιπών πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli τον περασμένο Ιούνιο. Και δεδομένης της φύσης της φούσκας των Βρυξελλών, δεν είχε μεγάλη διαφορά το πώς μπήκαν οι πιθανοί εισβολείς.

«Περιττό να πούμε ότι στο κοινοβούλιο της ΕΕ, η Ρωσία έχει δεσμούς με άτομα που δεν είναι ρωσικής υπηκοότητας, που εργάζονται για ρωσικές υπηρεσίες υπό άλλες καλύψεις», δήλωσε μια βελγική ασφαλής πηγή. «Το κοινοβούλιο είναι ο πιο αδύναμος κρίκος όσον αφορά την ασφάλεια στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», είπε η δυτική πηγή πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: Euobserver – Revealed: Who were Russia’s spies in the EU corridors?

Φιλορώσοι κατάσκοποι δρουν στους κόλπους της Ε.Ε.: Μία “φοβερή” γυναίκα και κάμποσοι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα