Φαινόμενο στο γήπεδο και στα social media

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φαινόμενο στο γήπεδο, φαινόμενο και στα social media. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει στο πλευρό του ένα… «στρατό» οπαδών έτοιμο να πολεμήσει γι αυτόν στις πιο διάσημες πλατφόρμες.

Οι άνθρωποι τον ακολουθούν μαζικά, με χτυπήματα «μου αρέσει» και σχόλια που κάνουν την εικόνα του να μεγαλώνει και να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ασταμάτητος, όπως και μέσα στο γήπεδο.

Μέσα στην εβδομάδα ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Γιουβέντους  έφτασε στην 100η νίκη του σε 168 παιχνίδια με την φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πανηγύρισε το 102ο γκολ του, είναι πλέον μόλις επτά γκολ από το ρεκόρ του Ιρανού Αλί Νταεί, ο οποίος έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στον κόσμο (109) με την εθνική ομάδα, ενώ έφτασε συνολικά τα 746 στην καριέρα του, πιάνοντας στην σχετική κατάταξη τον Φέρεντς Πούσκας.

Όμως ο Kριστιάνο Ρονάλντο, σκοράρει ανάλογα και εκτός γηπέδων.  με σχεδόν 330 εκατομμύρια ακολούθους, εξακολουθεί να είναι ο «βασιλιάς» των social media ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει ανάλογη επιτυχία εκτός γηπέδων, με αυτή που δοκιμάζει πανηγυρίζοντας νίκες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Την «βασιλεία» του επιβεβαιώνει η τελευταία έκθεσή του «The European Football Player Report», που επικεντρώθηκε στην ανάλυση των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με επίκεντρο τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα: Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A και LaLiga.

Η έκθεση λαμβάνει υπόψη τους επίσημους λογαριασμούς Twitter και Instagram των ποδοσφαιριστών των κύριων πρωταθλημάτων , δημιουργώντας την κατάταξή του.
Ο CR7 είναι ο πιο ακολουθούμενος τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram (73,1%), με 88,5 και 240,9 εκατομμύρια αντίστοιχα, σε ένα σύνολο 329,4 εκατομμυρίων θαυμαστών.

Να σημειωθεί ότι σύμωνα με εκτιμήσεις για κάθε περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα social media, ο Κριστιάνο Ρονάλντο λαμβάνει περίπου 400.000 δολάρια, ενώ παλαιότερη αναφορά του πρακτορείο Hookit, υποστήριζε ότι μια ανάρτησή του φτάνει κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις.

Ο Νεϊμάρ  βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, χάρη στα 50,1 και 142,8 εκατομμύρια στο Twitter και το Instagram, (74%) αντίστοιχα, συνολικά 192,9 εκατομμύρια, ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο, «τιμωρημένος» για την απουσία του στο Twitter, είναι ο κάτοχος έξι Golden Ball, Λιονέλ Μέσι , εμφανίζοντας στην κατάταξη μόνο τους 168 εκατομμύρια ακολούθους του του στο Instagram. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν άνοιγε λογαριασμό στο Twitter, ο αριθμός των ακολούθων του θα μπορούσε να φτάσει τα 227 εκατομμύρια.

Πολύ μακριά από το βάθρο, και σε απόσταση  μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων, είναι δύο πρώην παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα και οι δύο πρωταγωνιστές στην Premier League: Χάμες Ροντρίγες και Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Κολομβιανός επιθετικός της Έβερτον έχει 65,4 εκατομμύρια οπαδούς μεταξύ των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Ουαλός φτάνει τα 62,1 εκατομμύρια.

Λίγα εκατομμύρια μακριά, δύο από τους πρώην συμπαίκτες τους, βρίσκονται δύο άσοι που εξακολουθούν να φορούν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος και Μαρτσέλο, έκτος και έβδομος αντίστοιχα σε αυτήν την ειδική κατάταξη. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθείται από 59,1 εκατομμύρια χρήστες μεταξύ Instagram και Twitter, ενώ ο Βραζιλιάνος από 57,8 εκατομμύρια. Οι τρεις τελευταίοι παίκτες που τερμάτισαν στα Top 10 είναι τρεις επιθετικοί, με πάνω από 50 εκατομμύρια συνολικούς οπαδούς: Λουίς Σουάρες (55,4), Μοχάμεντ Σαλάχ (53,8) και Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (51,8).

Τους δέκα πρώτους ακολουθούν: Πογκμπά (49,8), Μπαπέ (49,5), Μπενζεμά (47.7),Οζίλ (47,4), Ντιμπάλα (42,3), Γκριεζμάν (38,4), Πικέ ( 38,3), Αζάρ (34,3), Κρόος (34,2) και Αγουέρο (28,5).

Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει τους περισσότερους εκπροσώπους και στους 10 πρώτους, με 3 και στους 20 πρώτους, με 9 παίκτες. Συνολικά δίνει λένα σύνολο 533,2 εκατομμύρια ακολούθους στην LaLiga.

Είναι αξιοπερίεργο και πρέπει να σημειωθεί η απουσία παικτών της Bundesliga , ιδίως όσον αφορά την Μπάγερν και τη Ντόρτμουντ (ο Λεβαντόφσκι είναι ο πιο δημοφιλής στο γερμανικό πρωτάθλημα με συνολικά 21,1 εκατομμύρια οπαδούς).

Μετά τη La Liga υπάρχει η Premier League με 6 παίκτες, ο καθένας ζπό διαφορετική ομάδα. Πάντως  ο συνολικός αριθμός των ακολούθων είναι 307 εκατομμύρια, λιγότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο μόνο του. Οι 5 φορές νικητής της Golden Ball μαζί με τον Ιμπραίμοβιτς και τον Ντιμπάλα αντιπροσωπεύουν τη Serie A σε αυτήν την κατάταξη. Ο συνολικός αριθμός των οπαδών των τριών πρωταθλητών που παίζουν στην κορυφαία ιταλική κατηγορία είναι 423,5 εκατομμύρια. Η Ligue 1 έχει μόνο δύο εκπροσώπους, Νεϊμάρ και Μπαπ, των οποίων ο συνολικός αριθμός χρηστών είναι 242,4 εκατομμύρια.

Η ομάδα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 5 παίκτες στην κατάταξη, (Ράμος, Μαρτσέλο, Μπενζεμά, Κρόος και Ααζάρ) λαμβάνοντας υπόψη τους πρώην παίκτες της ο αριθμός αυξάνεται σε 9. Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 3 παίκτες (Μέσι, Γκριεζμάν και Πικέ).

Η Γιουβέντους (Ρονάλντο, Ιμπραίμοβιτς και Ντιμπάλα) και η Παρί ΣΖ (Μπαπεέ καΙ Νεϊμάρ) συμπληρώνουν το βάθρο με 2 παίκτες η καθεμιά, ενώ από έναν εκπρόσωπο έχουν 6 ομάδες της Premier League: Έβερτον (Χάμες Ροντρίγες), Τότεναμ (Μπέιλ), Λίβερπουλ (Σαλάχ), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Πογκμπά), ‘Αρσεναλ (Οζίλ) και Μάντσεστερ Σίτι (Αγουέρο).

Αντ. Βαζογιάννης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα