Φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία- Ο αδελφός του βασιλιά σε κατ’ οίκον περιορισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην Ιορδανία είναι έντονες οι φήμες για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο μεγαλύτερος γιος του Βασιλιά Χουσεΐν και ο αδελφός του Βασιλιά Αμπντουλάχ, Πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν συνελήφθησαν με άλλα 20 άτομα, με την αιτιολογία ότι «αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα της χώρας».

Αναφέρθηκε ότι ο πρίγκιπας συνελήφθη στο παλάτι του στην πρωτεύουσα Αμμάν με την κατηγορία της «απόπειρας πραξικοπήματος» και μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν ήταν άτομα από την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.

Στις ειδήσεις, στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Petra της Ιορδανίας, απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί ότι ο πρίγκιπας Χάμζα τέθηκε υπό κράτηση ή υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Αργότερα, έγινε γραπτή δήλωση από τη Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας σχετικά με τις πληροφορίες αυτές.

Και πάλι, σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Petra, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, ο στρατηγός  Αχμέντ αλ Χουνέιτι, δήλωσε ότι ο πρώην πρίγκιπας του Στέμματος Χάμζα Μπιν Χουσεΐν δεν συνελήφθη, αλλά του ζητήθηκε να σταματήσει «ενέργειες και δραστηριότητες που θα προκαλούσαν την ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας προς στόχευση».

Ο Χουνέιτι δήλωσε επίσης ότι, ως αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγαν οι δυνάμεις ασφαλείας, ο πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Δικαστηρίου Μπασίμ Ιμπραχίμ Αβαντάλαχ και ορισμένοι άνθρωποι συνελήφθησαν.

Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε βίντεο στο BBC

Ο πρώην πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε ένα βίντεο που έστειλε στο BBC. «Είμαι σε κατ ‘οίκον περιορισμό», δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα έγκλημα και ότι δεν αποτελεί μέρος συνωμοσίας.

Ο Χάμζα Μπιν Χουσεΐν επέκρινε τον Βασιλιά λέγοντας: “Δεν είμαι υπεύθυνος για την επιδείνωση της διοίκησης, τη διαφθορά και την ανεπάρκεια που κυριαρχούσε στη διαχειριστική μας δομή τα τελευταία 15-20 χρόνια. Δεν είμαι υπεύθυνος για την έλλειψη πίστης στους θεσμούς του λαού καθώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ή να εκφράσει γνώμη για κάτι χωρίς να απειληθεί».

Ο πρίγκιπας Μπιν Χουσεϊν ήταν ο πρίγκιπας το 1999-2004, αλλά αργότερα, ο Ελ Χουσεϊν Μπιν Αμπντουλάχ, ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Αμπντουλάχ Β ‘, διορίστηκε σε αυτό το αξίωμα.

Υποστήριξη από αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ στο βασίλειο της Ιορδανίας

Από την άλλη πλευρά, η Παλαιστίνη, η Αίγυπτος, το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, ο Λίβανος, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την Ιορδανία σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την προστασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ιορδανία και ανέφερε ότι «ο βασιλιάς Αμπντουλάχ είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Gazete Duvar

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα