Υψηλοί τόνοι Τουρκίας με Ελλάδα και ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

H Τουρκία ανεβάζει τους τόνους με την Ελλάδα και τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν ένα μάλλον πολεμικό κλίμα επαναλαμβάνοντας τα περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

    Το οικονομικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Η Άγκυρα που χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία του υφυπουργού εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ με τον μόνιμο εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ενημέρωσε ότι επίκειται εισβολή στην βόρεια Συρία στις περιοχές Τελ Ριφάτ και Μούνμπιτς για “ζωτικά εθνικά συμφέροντα” όπως σημείωσε, εντείνει τις πιέσεις προς τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Σε επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίστηκε η αποφασιστικότητα για βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας αν δεν σταματήσουν την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και την στήριξη στο PKK και το ΥΡG.

Ένταση προκαλούν τα ΜΜΕ

 Μητσοτάκης-Ερντογάν Παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Παράλληλα η σκληρή στάση με την Ελλάδα συνεχίζεται. Χθες αργά το βράδυ εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Χριστόδουλος Λάζαρης, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για διαμαρτυρία μετά από διαδήλωση Κούρδων κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και επαναλήφθηκε η διαμαρτυρία για τον καταυλισμό του Λαυρίου και το PKK.

Την ώρα που αξιωματούχοι του Προέδρου της Τουρκίας εξακολουθούν τις δηλώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όπως και τα MME συντηρούν πολεμικό κλίμα με συζητήσεις που φθάνουν στο σημείο να πάνε ένα βήμα παραπέρα κι από το γκριζάρισμα νησιών, λέγοντας πως η Ψέριμος που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατάληψη.

Παράλληλα στις πρωινές εφημερίδες κατηγορούν τον ελληνικό Τύπο για σενάρια απόβασης της Τουρκίας στα νησιά.

Αντρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα