Υπό διάλυση η παράνομη ψευτο-“κυβέρνηση” των κατεχομένων: Όλοι βρίζουν τον γελοίο Τατάρ

7/10/20 | 0 | 0 | 355 εμφανίσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον παράνομο ψευτο-“πρωθυπουργό” των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Συνέπειες στην παράνομη ψευτο-“κυβέρνηση” είχε η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του υποτακτικού του, Ερσίν Τατάρ για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καθώς το βράδυ της Τρίτης αποχώρησε από τον συνασπισμό το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Ντουζέν, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του Λαού (Halkini Partisi) έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από την ψευδοκυβέρνηση Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος, Γενάλ Σουίρ, το UBP, το κόμμα του Τατάρ, αγνόησε τη στάση του συνασπισμού, ο οποίος επέμενε να ανοίξει το Βαρώσι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σημειώνοντας ότι το Βαρώσι δεν μπορεί να γίνει προεκλογική αντιπαράθεση, τόνισε ότι ο λόγος που έγινε αυτό είναι ο Ερσίν Τατάρ.

Το Κόμμα του Λαού θα παραμείνει στην ψευτο-“κυβέρνηση” των κατεχομένων, μέχρι τον σχηματισμό νέας.

  • Γελοίος ο Τατάρ λέει ο Ντενκτάς, για πανικό μιλά ο Ναμί

Ο Ερσίν Τατάρ έχει γίνει γελοίος, καθώς πίστεψε το ψέμα ότι «ανοίξαμε το Βαρώσι», ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου υποψηφίου ψευτο-«προέδρου», Σερντάρ Ντενκτάς.

Σημείωσε ότι η ζωντανή μετάδοση της τελετής σε Πάναγρα και περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παρά την απαγόρευση του παράνομου «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», βλάπτει το παράνομο «δικαστικό σώμα» και τη δημοκρατία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι με τη δήλωση για άνοιγμα μέρους του Βαρωσίου, ο Ερσίν Τατάρ αντί να φροντίσει για το συμφέρον του «λαού», έχει γίνει γελοίος στα μάτια του. Δεν είναι το ίδιο το άνοιγμα του Βαρωσίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου με τρόπο που να αρμόζει στις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ, με το άνοιγμα ενός μέρους του παραλιακού μετώπου άρον άρον. Ωστόσο, πιστεύει ότι θα εκτιμηθεί στις παράνομες ψευτο-«εκλογές» και θεωρεί ότι ένα τέτοιο ψέμα είναι κατάλληλο, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε δε ως ασέβεια προς το ψευδοκράτος το ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στην Άγκυρα και όχι στη Λευκωσία, χωρίς να υπάρχει απόφαση του παράνομου «υπουργικού συμβουλίου», χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στην παράνομη «βουλή».

Η ανάγκη τους για αυτό, είναι μια εκδήλωση απελπισίας και πανικού, ανάφερε στη δική του ανάρτηση για τε γεγονότα ο Οζντίλ Ναμί, τέως διαπραγματευτής των Τ/κ και παράνομος «βουλευτής» του ΡΤΚ. Το ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Τουρκία, αφήνεται να εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο (σσ: την κατάσταση πανικού) είναι λυπηρό, δεν της αρμόζει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να χαμηλώσουν, να περιπέσουν οι σχέσεις Τουρκίας και ψευδοκράτους, στο επίπεδο ενός κόμματος, πρόσθεσε ο κ. Ναμί.

Μιλώντας στο τ/κ κανάλι Σιμ, ο Οζντίλ Ναμί πρόσθεσε ότι πρόκειται για ενέργειες χειραγώγησης και δεν είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει γιατί αυτό γίνεται πριν τις παράνομες ψευτο-“εκλογές”.

Υπό διάλυση η παράνομη ψευτο-“κυβέρνηση” των κατεχομένων: Όλοι βρίζουν τον γελοίο Τατάρ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/10/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Όταν ήμουν φοιτήτρια είχα γνωρίσει μια πολύ ασυνήθιστη κυρία. Στα χρόνια της δικτατορίας είχε απομονωθεί μαζί με τον άνδρα της στο χωριό του σ’ένα νησάκι – υπήρξε διωκόμενος ως δημοκρατικός στρατιωτικός – κι ο τρόπος που βρήκε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας