Υπουργός Σκοπίων: «Η Ελλάδα θα διαθέσει ένα μέρος των εμβολίων της σε εμάς»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται μέσω τριών μηχανισμών για την προμήθεια περισσότερων από 800 χιλιάδων εμβολίων κατά του Covid- 19 και ήδη την Παρασκευή η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα φθάσουν στην Αθήνα θα δοθεί στη χώρα μας.

«Την Παρασκευή λάβαμε επιβεβαίωση από την Ελλάδα. Είχα μια συνομιλία με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας, ο οποίος μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι από την πρώτη τους ποσότητα, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα για τον πληθυσμό τους, μια ποσότητα θα διατεθεί για εμάς.

Χρησιμοποιούμε σχεδόν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού COVAX που ήταν ο πρώτος διαθέσιμος σε εμάς και φυσικά μέσω αυτών των άμεσων συμφωνιών άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την παροχή ορισμένης ποσότητας εμβολίων για εμάς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε, στη χθεσινή παρουσία του στην Sitel TV.

«Εκτός από αυτήν την αγορά μέσω του μηχανισμού COVAX, πραγματοποιήθηκε άμεση επαφή με την Pfizer και την Astra Zeneka.

Ο τρίτος μηχανισμός είναι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια εμβόλια για τα κράτη μέλη και 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ένωσης.

Υποβάλαμε αίτηση για 800.000 δόσεις και από αυτές τις 100 εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Zurnal

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα