Υπουργός Εσωτερικών Βουλγαρίας: Προεκλογικά ‘πέφτουν’ χρήματα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών

7/7/21 | 0 | 0 | 123 εμφανίσεις

«Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ψήφων προέρχονται από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Οι επιχειρηματίες που θέλουν να εκλεγεί η προηγούμενη κυβέρνηση μπορούν επίσης να αποτελούν πηγή (χρημάτων). Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακή κυβέρνησης, Μπόικο Ρασκόφ, στην εκπομπή ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδήσεις για την αγορά ψήφων είναι καθημερινές, τα ευρήματα είναι περίπου 150 και οι υποθέσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα είναι 20. Η πιο σοβαρή περίπτωση είναι στην περιοχή του Χάσκοβο, όπου έχουν βρεθεί λίστες με δεδομένα 28 χιλιάδων ανθρώπων .

Σύμφωνα με τον Ρασκόφ, θα υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες Βούλγαροι την Κυριακή που θα συμμετάσχουν επίσημα στις επαναληπτικές εκλογές θα ψηφίσουν χωρίς να εκφράσουν τη  δική τους θέση.

«Υπάρχουν Βούλγαροι που έχουν τόσο χαμηλό κοινωνικό καθεστώς που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν για 30, 50 ή λίγα περισσότερα λέβα για όποιον τους λένε»,  είπε καθοριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Παραδέχτηκε ότι νωρίτερα σήμερα χαρακτήρισε το κόμμα του GERB ως αγοραστή ψήφων με αποτέλεσμα ο ηγέτης του, Μπόικο Μπορίσοφ, αποκάλεσε τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών – «πολιτοφύλακες».

Ο Ρασκόφ σχολίασε επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Ιβάν Γκέσεφ θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση για να μην βλάψει το κύρος του δικαστικού σώματος. Ποια είναι τα επιχειρήματα για αυτό, υποσχέθηκε να πει αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ότι η διαφθορά με την αγορά ψήφων είναι τεράστια και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει μοιράσει κεφάλαια από τον προϋπολογισμό για τη δική του εκστρατεία.

Dnes.dir.bg

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο