Υπερψηφίστηκε στην αμερικάνικη Γερουσία η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μήνυμα των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Ρωσίας να αυξήσει την επιρροή της στην Ευρώπη

Υπερψηφίστηκε στην αμερικάνικη Γερουσία η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ
 Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την είσοδο του Μαυροβουνίου στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας να στείλει ένα μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντισταθούν στις προσπάθειες της Ρωσίας να αυξήσει την επιρροή της στην Ευρώπη.

Στην πολυαναμενόμενη ψηφοφορία, 97 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ του Μαυροβουνίου ως μέλους ενώ 2 κατά. Η επικύρωση της συμμετοχής της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας στη βορειοανατολική συμμαχία απαιτούσε πλειοψηφία δύο τρίτων, στην 100μελή Γερουσία.

Το επόμενο βήμα ανήκει στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει επίσημα το έγγραφο κύρωσης για τη χώρα σύντομα.

Παρά τις προεκλογικές κατηγορίες του ότι τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ δεν αναλαμβάνουν τα έξοδα που τους αναλογούν στη συμμαχία, και τους φιλικούς τόνους του προς τη Ρωσία, ως πρόεδρος ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι μοναδικές αρνητικές ψήφοι ανήκουν στους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές Ραντ Πολ και Μάικ Λι, που είχαν εξ αρχής αντιταχθεί στη διαδικασία επείγοντος στην ψήφιση επικύρωσης. Μετά από επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αυτή την εβδομάδα που προέτρεπε τη Γερουσία να προωθήσει την ψηφοφορία, οι γερουσιαστές χρησιμοποίησαν την πιό χρονοβόρα διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Με σχεδόν ομόφωνη ψήφο, η Γερουσία έστειλε σαφές μήνυμα ότι στέκεται δίπλα στο Μαυροβούνιο και απέναντι στον εκφοβισμό του Κρεμλίνου», είπε η γερουσιαστής Τζιν Σαχίν, δημοκρατικό μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Και τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνουν την αίτηση του Μαυροβουνίου για να συμμετάσχει στη συμμαχία, με την Ουάσιγκτον να είναι μεταξύ των τελευταίων που την επικύρωσαν.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα