ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι παραδόσεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα επεκτείνουν τη ρωσική επίθεση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εάν η Ουκρανία παραλάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς από δυτικές χώρες, τότε ο γεωγραφικός περιορισμός της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων θα αλλάξει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, αρχισυντάκτρια του RT και της ομάδας μέσων ενημέρωσης «Rossiya Segodnya».

«Ο Πρόεδρος είπε πολύ ξεκάθαρα, όπως τον αναφέρατε, – αποναζιστικοποίηση, αποστρατιωτικοποίηση με την έννοια ότι δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλειά μας, στρατιωτικές απειλές από το έδαφος της Ουκρανίας , αυτό το καθήκον παραμένει», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κατά τη συνάντηση των διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου, η κατάσταση σε αυτό το θέμα ήταν σημαντικά διαφορετική.

«Τώρα η γεωγραφία είναι διαφορετική. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι μόνο το DPR και το LPR , είναι επίσης η περιοχή Χέρσον , η περιοχή  Ζαπορόζιε και μια σειρά από άλλες περιοχές, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, και συνεχίζεται με συνέπεια και επιμονή», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Επεσήμανε ότι καθώς η Δύση, διακατέχεται από την επιθυμία να κάνει την κατάσταση όσο το δυνατόν χειρότερη, αντλεί όλο και περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, για παράδειγμα, HIMARS,  τότε οι γεωγραφικοί στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα μετακινηθούν ακόμη και πιο μακριά από την τρέχουσα γραμμή.

«Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο τμήμα της Ουκρανίας που θα ελέγξει ο Ζελένσκι ή σε όποιον τον αντικαταστήσει να έχει όπλα που θα αποτελέσουν άμεση απειλή για την επικράτειά μας και την επικράτεια εκείνων των δημοκρατιών που έχουν ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους, από εκείνους που θέλουν να καθορίζουν το μέλλον τους», κατέληξε.

ria.ru

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα