ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της

12/1/18 | 1 | 0 | 998 εμφανίσεις

 
Νέα ένταση προκλήθηκε στις ελληνοτουρκικές με αφορμή την πρόσφατη έγκριση του νομοσχεδίου για τη σαρία από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Ελλάδα να αναθεωρήσει τη στάση της για την εκλογή των μουφτήδων. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισήμανε πως δεν υπήρξε συζήτηση με τους μουφτήδες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η ελληνική πλευρά αντέδρασε άμεσα και απάντησε ότι πρόκειται για μία «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας» η εν λόγω ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα «για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες», καλώντας την «Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις».
Επισήμανε δε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για τη σαρία από το ελληνικό Κοινοβούλιο συνιστά ένα «ιστορικό βήμα» το οποίο «ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», «αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας», καθώς «είναι μία ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών».
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι «οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος».
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    ΣΑΝ says:

    Ας ειναι καλα η Ευρωπαικη Ενωση και η Ευρωπαικη Συμβαση Δικαιωματων του Ανθρωπου . Μας ”ξελασπωσαν ” παλι για τις αιτιασεις της Τουρκιας. Αυτα για τους Αντιευρωπαιστες και Ευρωσκεπτιστες συνελληνες.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο