Ο Νίκος Δένδιας παρέλαβε το ΥΠΕΘΑ και ίσως να είναι και ανακουφισμένος με τη «μεταγραφή» του από το ΥΠΕΞ. Με όσα ενδεχομένως προκύψουν στα ελληνοτουρκικά η καρέκλα του ΥΠΕΞ μπορεί να γράψει ιστορία. Όχι ευχάριστη…
Από το ΥΠΕΘΑ έχει σχετική γνώση από το σύντομο πέρασμα του το 2014. Τα δύσκολα των εξοπλισμών φαίνεται ότι έχουν περάσει καθώς υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι από δω και πέρα λόγω οικονομικής στενότητας όλα μπαίνουν στο ψυγείο! Ο «επανεξοπλισμός της χώρας» ήταν χρήσιμος στην προεκλογική περίοδο αλλά φαίνεται ότι το ταμείο είναι μείον. Τόσο μείον που από το ΓΕΕΘΑ ρωτάνε τα Γενικά Επιτελεία όχι πόσες παραιτήσεις στελεχών έχουμε ,αλλά «ποιο είναι το οικονομικό όφελος» από αυτές.
Το μεγάλο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι η «τοξικότητα» που υπάρχει στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων. Έχουμε μεγάλες αμφιβολίες αν θα μπορέσει να το διαχειριστεί γιατί κάποιοι από τους συμβούλους του επί στρατιωτικών θεμάτων όχι απλά δεν θα το καταλάβουν, αλλά είναι βασικό μέρος αυτής της τοξικότητας…
Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς μένει μέχρι να φύγει για την Ευρώπη, αφού ο σχεδιασμός για υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές δεν έχει αλλάξει.
Νέος στο σχήμα ο κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος είχε περάσει από τον τομέα Άμυνας της ΝΔ. Να δούμε ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του. Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί είναι η αμυντική βιομηχανία που καταρρέει στο κρατικό της κομμάτι. Ποιος θα την αναλάβει; Αν και προηγείται το ερώτημα αν υπάρχει πρόθεση σωτηρίας της.
Ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής φεύγει αν και ανέμενε ότι ίσως θα του γινόταν πρόταση παραμονής σε θέση ΑΝΥΕΘΑ ή και ΥΦΕΘΑ. Το έχει ξαναζήσει.
Τέλος ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ ο Αντώνης Οικονόμου, είναι ο μόνος που γνωρίζει το υπουργείο καλά ,αφού ήταν σε αυτή τη θέση από το 2012 μέχρι το 2015 και επέστρεψε το 2019.
https://www.militaire.gr/ypetha-o-anakoyfismenos-dendias-o-feygatos-chardalias-o-neos-kefalogiannis-kai-apochoron-stefanis/