ΥΠΑΜ Σκοπίων: Η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει από τη Ρωσία

10/8/17 | 0 | 0 | 693 εμφανίσεις 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Σεκερίνσκα: Ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει από παρεμβολές της Ρωσίας»

«Η ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει από τις παρεμβάσεις της Ρωσίας τις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και θα μειώσει  την επιρροή της Ρωσίας», δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε συνέντευξή της στο πρακτορείο «Bloomberg».

«Πριν από την εκλογή της νέας κυβέρνησης υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Ρωσίας για επιπτώσεις σε βασικούς τομείς της πολιτικής και στον τομέα της ασφάλειας. Μας ανησυχεί το γεγονός αυτό. Πιστεύουμε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε η Σεκερίνσκα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, σε σχέση με τη διαφωνία του ονόματος που εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του σχεδίου που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα σε 9 μήνες για την επιτάχυνση της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Η χώρα πρέπει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα οποία τίθενται επί του παρόντος ως  πρόβλημα  για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ.

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις αυτές, συγχρόνως θα ζητήσουμε από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εκτιμήσουν τις προσπάθειες αυτές και τα αποτελέσματά τους,  ώστε να λάβουν το συντομότερο  δυνατό μια απόφαση», δήλωσε η Σεκερίνσκα.

(mkd.mk)

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/6/21 | (7 σχόλια)
    Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας. Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο