ΥΠΑΜ Βουλγαρίας: Παρακολουθούμε πολύ στενά την ένταση Τουρκίας- Ελλάδας

19/9/20 | 0 | 0 | 219 εμφανίσεις

Σεπτέμβριος 18, 2020. 09:02

«Στρατιωτικά, μέσω των δομών του Υπουργείου Άμυνας, που ασχολούνται με τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε ο  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας, όπου οι βουλευτές τον άκουσαν για τα τρέχοντα θέματα της αμυντικής πολιτικής.

Το πρώτο οικονομικό θύμα θα είναι η Βουλγαρία

Απάντησε, επίσης, σε μια ερώτηση σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

«Όπως γνωρίζετε, η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι να επιλυθεί αυτή η ένταση μέσω διαπραγματεύσεων, συνομιλιών και επιδίωξης διαλόγου με ειρηνικό τρόπο, και όχι με επίδειξη όπλων και στρατιωτική κλιμάκωση, γιατί εάν προκύψει μια τέτοια κατάσταση, καθαρά οικονομικά, μία από τις τα πρώτα θύματα, για να μην αναφέρουμε το πρώτο, μετά τις δύο πληγείσες χώρες, θα είναι η Βουλγαρία “, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Δεν λάβαμε στρατιωτικά μέτρα

«Στο το ερώτημα είναι αν έχουμε λάβει στρατιωτικά μέτρα, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα, ακριβώς, λόγω της πτυχής που έχω θίξει. Μία από τις ενεργοποιήσεις μας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, γνωρίζουμε την ιστορία των σχέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων, θα μπορούσε μόνο να αυξήσει την ένταση, όχι να την ανακουφίσει.
Όπως βλέπετε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη…», είπε ο Καρακατσάνοφ.

e-novinar.comDariknews.bg,

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας