Υπέρ κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανικής Ένωσης – Πρασίνων τάσσεται ο ένας στους τρεις Γερμανούς

17/2/21 | 0 | 0 | 157 εμφανίσεις

Κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρασίνων θα προτιμούσε το 32% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, ενώ μόλις το 16% θα προτιμούσε συνέχιση του «μεγάλου» συνασπισμού με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση, το 23% των ψηφοφόρων θα επέλεγε συνεργασία της Ένωσης με τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι θεωρούνταν ως τώρα ο αυτονόητος εταίρος Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ενώ ένα 14% θα έβλεπε θετικά μια κυβερνητική συνεργασία με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και μόλις το 4% θα ήθελε συνασπισμό με την Αριστερά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράμετρος που θέλει τους ψηφοφόρους στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας να τάσσονται κατά το 18% υπέρ της συνεργασίας CDU/CSU – AfD και κατά το 22% υπέρ συνασπισμού με τους Πράσινους, ενώ στα δυτικά υπέρ του πρώτου σχήματος τάσσεται το 13% και υπέρ του δεύτερου το 35%.

Πρόσφατα ο Μάρκους Σέντερ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, αρχηγός του CSU και πιθανός υποψήφιος καγκελάριος με την Χριστιανική Ένωση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τασσόταν ανοιχτά υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους, μιλώντας για «την πιο ενδιαφέρουσα πολιτική πρόταση αυτή τη στιγμή».

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Στη χθεσινή εκπομπή "Γνώση και Εμπειρία" της διαδικτυακής τηλεόρασης "Ανιχνεύσεις web tv" την οποία συντονίζει ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τ. Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης, ο Θεόδωρος Καρυώτης αφού ανέλυσε έννοιες της ΑΟΖ ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας