Υπάρχει κάποιος που ανησυχεί;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Δημήτρη Τσαϊλά Υποναυάρχου ε.α.
Ενώ στην πατρίδα μας ακόμη συζητάμε για τις αμυντικές μας αναγκαιότητες στο Πολεμικό Ναυτικό, ο εχθρός μας ανακοίνωσε τη συνέχιση κατασκευής της πρώτης φρεγάτας κατηγορίας Istanbul F515 στα Ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με πολλές τουρκικές εταιρείες υπό την αιγίδα της τουρκικής εταιρείας STM. Η φρεγάτα F515 κατηγορίας Istanbul θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021. Μαζί με τα 6 Υποβρύχια που αναμένεται να παραληφθούν από τη Γερμανία τύπου 214, αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον δεν μπορούμε να θεωρούμε την ισορροπία ισχύος ως θέσφατο.
Η κλάση Istanbul είναι μια νέα γενιά φρεγατών που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του τουρκικού πολεμικού προγράμματος MILGEM ως φρεγάτες κατηγορίας Ι. Από το 2018, το πρόγραμμα MILGEM καλύπτει τέσσερις κορβέτες αντι-υποβρυχιακού πολέμου κατηγορίας Ada, μία κορβέτα ELINT, τέσσερις φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων κατηγορίας Istanbul και αντιτορπιλικά αντι-αεροπορικού πολέμου κατηγορίας TF2000 που προορίζονται για το Τουρκικό Ναυτικό, και τέσσερις φρεγάτες κατηγορίας Jinnah για το Ναυτικό του Πακιστάν.
Το πρόγραμμα φρεγατών κατηγορίας Istanbul F515 υπογράφηκε το 2017. Η Τουρκία έχει παραγγείλει τέσσερις φρεγάτες κατηγορίας Istanbul με την ονομασία TCG İstanbul F-515, TCG Izmir F-516, TCG İçel F-517 και TCG İzmit F-518.
Η φρεγάτα κατηγορίας Istanbul, που αναφέρεται επίσης ως TF100 και TF2000, έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αντιαεροπορικού πολέμου γι’ αυτό μεταφέρουν πυραύλους ESSM καθώς και πολέμου επιφανείας. Το πλοίο έχει μήκος 113,2 m, πλάτος 14,40 m, βύθισμα 4,05 m και εκτόπισμα 3.000 τόνων. Το κύριο σύστημα πρόωσης είναι τύπου CODAG που περιλαμβάνει 1 κινητήρα αεριοστρόβιλου και 2 πετρελαιοκινητήρες. Το πλοίο μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 29 κόμβους με μέγιστη απόσταση πλεύσης 6.570 νμ. Θα έχει πλήρωμα 125 στελεχών.
Επίσης θα έχει επιχειρησιακή ικανότητα 15 ημερών χωρίς αναπλήρωση. Το πλοίο διαθέτει υπόστεγο και κατάστρωμα προσγείωσης για να μεταφέρει ελικόπτερο S-70B Seahawk ASW (Anti-Submarine Warfare) και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). Ο οπλισμός της περιλαμβάνει ένα πυροβόλο όπλο Oto Melara Super Rapid 76 mm (3 in), δύο όπλα 25 mm (0,98 in) Aselsan που λειτουργούν εξ αποστάσεως, ένα CIWS (Close-In), 16 Mk 41 VLS (Vertical Launching System) ικανό να εκτοξεύσει πυραύλους Harpoon ή Atmaca, 16Mk.41 VLS για ESSM σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση υπερηχητικών πυραύλων κατά των πλοίων και δύο εκτοξευτές Double Torpedo.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα