Τσελίκ: Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία για τη συμμαχία Ελλάδας – Αιγύπτου, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, να αναφέρει πως η απάντηση θα έρθει τόσο με τη διπλωματία, όσο και στο μέτωπο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ δήλωσε πως «μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο μέτωπο».

Διαβάστε ακόμη: Αίγυπτος: Ο νέος χάρτης μετά τη συμφωνία για το οικόπεδο

Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».

«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα