Τσαβούσογλου: Θα αντιδράσουμε «χωρίς δισταγμό» αν υπάρξει κλιμάκωση από την Ελλάδα

25/8/20 | 1 | 0 | 291 εμφανίσεις
REUTERS

Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα να μην κλιμακώσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδάλλως δεν θα διστάσει να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο», αναφέροντας, παράλληλα, ότι επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα μέσω διαλόγου και της διπλωματίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι ένας διάλογος δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει εκ των προτέρων «ελληνικές προϋποθέσεις».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο χωρίς δισταγμό», είπε.

Σύμφωνα με το Reuters, τα λεκτικά «αγκάθια» μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας έχουν παρασύρει την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες γειτονικές χώρες στην αντιπαράθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γερμανία έχει παροτρύνει σε αποκλιμάκωση, προειδοποιώντας την Άγκυρα και την Αθήνα ότι αν δεν συμβεί αυτό, υπάρχει το ρίσκο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Ποια Ελλάδα φοβάται ο κ. Τσαβούσογλου ;;;. Την φοβική κατά σπουδαίους Έλληνες αναλυτές και σχολιαστές;;;.Αλλά ο Τούρκος και τα ήσυχα ποταμάκια και τα σκυλιά που δεν γαυγίζουν φοβάται .
  Έκανε και το 3-1 στην Μπεσίκτας απόψε ο Κωνσταντινουπολίτης ΠΑΟΚ θεσ/νίκης.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  21/9/20 | (0 σχόλια)
  euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας