Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη

1/3/17 | 0 | 0 | 347 εμφανίσεις

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη

Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον προεδρεύοντα της ΕΕ και πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «μπροστά μας υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μεταλαμπαδεύσουμε το ευρωπαϊκό μας όραμα στους πολίτες μας».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Μούσκατ έκανε λόγο για «σημαντική συζήτηση» που γίνεται στο μεταναστευτικό και την κοινή αντίληψη που υπάρχει μεταξύ Μάλτας και Ελλάδας. Αναφέρθηκε στη Σύσκεψη των Μεσογειακών Χωρών για την οποία εκτίμησε ότι έχει ήδη αποτελέσματα που έχουν επικοινωνηθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. καθώς δεν πρόκειται για κλειστό κλαμπ.

Αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Ε.Ε. στη Ρώμη τον Μάρτιο εκφράζοντας την ελπίδα ότι «αυτό που θα κάνουμε θα αποτελέσει μία βάση για να δώσουμε κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον στην Ευρώπη, την αντιμετώπιση του Brexit και θέματα όπως το μεταναστευτικό».

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

kontranews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/9/20 | (2 σχόλια)
    Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας