η παράνοια και η αλαζονεία του δικτάτορα Ερντογάν, που τον έκαναν να αγνοήσει τον κίνδυνο του κορωνοϊού για τις πρώτες κρίσιμες εβδομάδες και να μην λάβει τα απαραίτητα μέτρα, έχουν προκαλέσει πλήθος θανάτων στην Τουρκία και εκατοντάδες χιλιάδες κρουσμάτων! Βεβαίως, οι δίαυλοι επικοινωνίας και ενημέρωσης, που ελέγχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από το καθεστώς, δεν παρουσιάζουν την αλήθεια για το μακελειό που γίνεται ανάμεσα στον Τουρκικό πληθυσμό από την επιδημία,

Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ ο Ερντογάν υπερηφανεύεται δημοσίως, ότι δήθεν «η χώρα του έχει τα λιγότερα θύματα», στην καθημερινή ζωή των Τούρκων πολιτών επικρατεί πανικός, καθώς βλέπουν τους συμπολίτες τους να πέφτουν λιπόθυμοι ή νεκροί στους δρόμους των πόλεων. Και βλέπουν άλλους να στοιβάζονται στους προθαλάμους των νοσοκομείων, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να ακολουθούνται τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό!

Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει πανικό στους απλούς Τούρκους πολίτες, με αποτέλεσμα να στρέφονται προς διαφόρους κομπογιαννίτες, οι οποίοι τους πουλούν απίστευτα πράγματα, πείθοντάς τους ότι έτσι θα αποφύγουν να κολλήσουν τον ιό!

Κάτω από άλλες συνθήκες οι ιστορίες αυτές της καθημερινότητας θα προκαλούσαν πολύ γέλιο, αλλά τώρα προκαλούν οδύνη για την πραγματική κατάσταση του Τουρκικού πληθυσμού.

Για παράδειγμα, ένα μεγάλο μέρος του Τουρκικού κοινού στις πιό λαϊκές συνοικίες, έχει σπεύσει να προμηθευτεί μια… κολόνια λεμόνι, την οποία πίνουν σιγά σιγά, σαν… “εμβόλιο” για να μην κολλήσουν κορωνοϊό! Κάποιες άλλες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν σπεύσει να αγοράσουν τόννους από τουρσιά, που υπάρχουν στα μπακάλικα της Τουρκίας γιατί κάποιοι τους έπεισαν ότι το… τουρσί εμποδίζει τον κορωνοϊό να μπεί στον ανθρώπινο οργανισμό.

Και το κωμικοτραγικό: είναι πολλοί εκείνοι, που κυκλοφορούν στους δρόμους των επαρχιακών πόλεων, έχοντας μπεί μέσα σε διαφανείς σακούλες σκουπιδιών, με τις απαραίτητες τρύπες στο πλαστικό για να αναπνέουν!

Ο Σουλτάνος, βεβαίως, δεν πτοείται από τέτοιου είδους κωμικοτραγικές εικόνες, μια και όλα, σχεδόν, τα τουρκικά κανάλια που ελέγχει θριαμβολογούν καθημερινά για την μεγάλη επιτυχία των μέτρων που έχει πάρει, για να προστατεύσει τους Τούρκους από τον κορωνοϊό.

https://europost.gr/trone-toyrsi-pinoyn-kolonies-kai-skepazontai-ston-dromo-me-diafaneis-sakoyles-skoypidion-gia-na-min-kollisoyn-koronoio-stin-toyrkia-foto/