Τρόμος στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 5 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
12 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του χτυπήματος ενόπλων σε τζαμί στο Κεμπέκ στον Καναδά.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είδε αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο που ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο ακόμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις. Σύμφωα με την αστυνομία έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ η τοποική εφημερίδα Le Soleil αναφέρει ότι οι αρχές παραδέχτηκαν ότι ένας τρίτος ύποπτος μπορεί να διαφεύγει ακόμα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο ένας από τους δράστες είχε ένα AK-47 και ο άλλος είναι 27 χρονών.

Όσον αφορά στους τραυματίες πληροφορίες αναφέρουν ότι φτάνουν τους 12, άγνωστο όμως παραμένει πόσοι από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό χαρακτηρίζοντας την επίθεση τρομοκρατική. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέμενος έγινε στόχο και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όταν άγνωστοι άφησαν από έξω ένα κεφάλι γουρουνιού. Εβδομάδες αργότερα, μία ισλαμοφοβική επιστολή διανεμήθηκε στην περιοχή. Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του τεμένους, είπε σε εφημερίδα του Έντμοντον ότι το τζαμί δεν είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τους γείτονες, με την κοινότητα» είπε. «Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός -και σήμερα έχουμε αυτό το δραματικό γεγονός», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: Twitter /Lewis Kingsley

Πηγή: Τρόμος στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 5 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316081/tromos-ston-kanada-eisvoli-enoplon-se-tzami-5-nekroi-dekades-traymaties-eikones-vinteo#ixzz4XDmhjboM

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα