Τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου με βαν και μαχαίρια -Εξι θύματα -Νεκροί οι τρεις δράστες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΡΟΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου με βαν και μαχαίρια -Εξι θύματα -Νεκροί οι τρεις δράστες

Τον απόλυτο τρόμο έζησε το Λονδίνο καθώς σημειώθηκε μπαραζ τρομοκρατικών χτυπημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 48 τραυματίες.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τρεις δράστες είναι νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Νωρίτερα σύμφωνα με τη Daily Mail, άνδρες, «μεσογειακής καταγωγής» που φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ», αφού έριξαν το βαν σε 15-20 πεζούς σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, άρχισαν να μαχαιρώνουν όσους πολίτες έβλεπαν μπροστά τους. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την αγορά Μπόροου και με μεγάλα κυνηγητικά μαχαίρια και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το CNN μετέδωσε πως δύο άνδρες μπήκαν σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Borough Market, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου, και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Η πρώτη επίθεση έγινε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους.
Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην αγορά του Μπόροου που βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα. Εκεί τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους. Δράστες εισέβαλαν σε εστιατόριο. Πληροφορίες για πυροβολισμούς στην περιοχή Βοξολ.

Στο συμβάν στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.
Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ νακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Εξι νεκροί από τις επιθέσεις Νεκροί και οι τρεις δράστες

Η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Γέφυρα του Λονδίνου, καθώς και ότι οι τρεις δράστες έπεσαν επίσης νεκροί από πυρά ένοπλων αστυνομικών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι οι τρεις δράστες έριξαν ένα αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν ανθρώπους στο Μπόροου Μάρκετ.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόουλι, ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «οι ένοπλοι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ».
«Δυστυχώς, έξι άνθρωποι απεβίωσαν πέραν των τριών δραστών που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας σημείωσε ότι δεν έχει λόγους να πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες πέραν των τριών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ανδρών της.
Η αστυνομία του Λονδίνου σημείωσε ακόμη ότι τα σχέδιά της για την αστυνόμευση στη βρετανική πρωτεύουσα επανεξετάζονται μετά τις χθεσινές επιθέσεις και το κοινό θα πρέπει να περιμένει ότι θα βλέπει περισσότερα στελέχη της σε όλη την πόλη στο εξής.

Ψάχνουν φωτογραφίες και βίντεο

Η αστυνομία έκανε έκκληση στους πολίτες να στείλουν φωτογραφίες και βίντεο που έχουν από τις επιθέσεις, προκειμένου να βοηθηθούν οι έρευνες.

48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει μεταφέρει 48 ανθρώπους σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Γέφυρα του Λονδίνου από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

“Μέχρι στιγμής έχουμε μεταφέρει 48 ασθενείς σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κάποιοι άλλοι ασθενείς δέχθηκαν βοήθεια για λιγότερα σοβαρά τραύματα επί τόπου”, δήλωσε ο Πίτερ Ρόουντς αναπληρωτής διεθυντής επιχειρήσεων της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Ελεγχόμενες εκρήξεις έξω από τα γραφεία της Sun

Σύμφωνα με την Sun ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις έξω από τα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται στη London Bridge Street. Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 01:23 (τοπική ώρα), στις 01:25, στις 01:28 και στις 01:55. Τελικά ήταν ελεγχόμενες εκρήξεις από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των δραστών μετά το μπαράζ επιθέσεων στο Λονδίνο.

Μέι: «Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι η «φρικτή εξέλιξη» που καταγράφηκε χθες βράδυ στο Λονδίνο, όπου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, θεωρείται από τις αρχές μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Το κάλεσμα της αστυνομίας στους πολίτες

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

Μόλις δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η Βρετανία δέχεται και νέα επίθεση, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.

Περίπου στις 22:30 ώρα Λονδίνου (00:30 Ελλάδας) στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου ένα όχημα (λευκό βαν), ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς.
Σύμφωνα με την Telegraph, την ίδια ώρα, στη λαϊκή αγορά του Μπόροου, κοντά στη Γέφυρα,  τρεις άνδρες μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν δυο επεισόδια, ένα στη γέφυρα του Λονδίνου κι ένα στο Μπόροου Μάρκετ, πολύ κοντά στη Γέφυρα.

Το BBC μετέδωσε ότι όχημα έπεσε πάνω στον κόσμο στη London Bridge. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 15-20 πεζοί παρασύρθηκαν από το βαν και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που φέρουν τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση από το κέντρο του Λονδίνου προς την ανατολική πλευρά της πόλης και έτρεχε με ταχύτητα περίπου 50 μιλίων. Ρεπόρτερ ανέφερε ότι είδε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε πουκάμισο την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.
Η γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί.

 

Το χρονικό του χτυπήματος 
Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι δυνάμεις της σπεύδουν για να αντιμετωπιστεί ένα συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Η βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε πριν από λίγο στον ιστότοπό της ότι κατά τις πληροφορίες της, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.
Ο διευθυντής του περιοδικού Spectator ανέφερε ότι ένοπλοι αστυνομικοί σπεύδουν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι περίπου 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας σπεύδουν στο σημείο.

 Κάτοικος της περιοχής στο Sky News: Ακουσα πυροβολισμούς

Ένας κάτοικος της περιοχής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου δήλωσε ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων πριν από λίγο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή έπειτα από ένα συμβάν πάνω στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κατά έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ένα φορτηγάκι χτύπησε πέντε ως έξι πεζούς, ενώ κατά έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με τραύματα από μαχαίρι.

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα ανθρώπους με κομμένους λαιμούς

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.
Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι αναπτύξει δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο BBC ότι το φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πέντε ή έξι ανθρώπους.

Πηγή: Τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου με βαν και μαχαίρια -Εξι θύματα -Νεκροί οι τρεις δράστες | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα