Τραμπ κατά Μακρόν: «Δεν χρειαζόμαστε μεσολαβητή για το Ιράν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΧΑΝΙ

Για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ με δηλώσεις του, ανέφερε πως δεν χρειάζεται μεσολαβητές για το αν θα γίνουν συναντήσεις με την κυβέρνηση του Ιράν, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Οι δηλώσεις του αφορούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να πείσει Ιράν και ΗΠΑ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν, τονίζοντας βέβαια πως δεν είναι και θέμα πρώτης προτεραιότητας. «Δεν χρειαζόμαστε μεσολαβητή. Εκείνος (Μακρόν) είναι φίλος μου, αλλά δεν ψάχνουμε για μεσολαβητές. Ξέρουν ποιον να καλέσουν (το Ιράν)», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καμία προγραμματισμένη συνάντηση αυτή την εβδομάδα με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, χωρίς ωστόσο να αποκλείει μια συνάντηση μαζί του στην Νέα Υόρκη.
Ιράν: Το μήνυμά μας είναι ειρήνη και σταθερότητα
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Ιράν, σε δηλώσεις του από το συνέδριο του ΟΗΕ, έλεγε πως η χώρα του θέλει ειρήνη και ότι η περιοχή στον Περσικό είναι «ευαίσθητη».

«Το μήνυμά μας στον κόσμο και προς τη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών είναι ειρήνη, σταθερότητα και επίσης θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο είναι πολύ ευαίσθητη», είπε χαρακτηριστικά ο Ροχανί.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-kata-makron-den-theloyme-mesolabiti-gia-iran

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα