Τραμπ: Θέλω να πιστεύω πως η Ρωσία δεν γνώριζε για τα χημικά στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS/JONATHAN ERNST
O Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Θα ήθελα να πιστεύω πως η Ρωσία δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία,δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η επίθεση, που φέρεται να εξαπέλυσαν δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, να έγινε εν γνώσει της Μόσχας.

O κ. Τραμπ ανέφερε εξάλλου ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, ωστόσο συμπλήρωσε πως οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά από συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια «ασπίδα για την διεθνή ειρήνη».
Ο κ.Τραμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στο πρόσφατο παρελθόν «παρωχημένο» το ΝΑΤΟ, προχώρησε σε αναδίπλωση, τονίζοντας ότι Βορειοατλαντική Συμμαχία «δεν είναι πλέον παρωχημένη».
«Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.
Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση χωρίς την Κίνα,εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.
Πάντως, ο κ. Τραμπ -ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης- σημείωσε ότι «ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει το σωστό», καθώς και ότι «νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί, νομίζω ότι θέλει να μας βοηθήσει όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα».
Ναυτεμπορική
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα