Τρία σκάφη που είναι πιο ακριβά από εκείνο του Τζεφ Μπέζος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

φωτ.: AP

Όταν το Bloomberg αποκάλυψε ότι ο Τζεφ Μπέζος είναι ο ιδιοκτήτης του αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων σκάφους Project Y721, που ναυπηγείται στην Ολλανδία, λίγοι εξεπλάγησαν. Ο ιδρυτής της Amazon άλλωστε είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και η αγάπη των δισεκατομμυριούχων για τα μεγάλα σκάφη είναι τουλάχιστον γνωστή.

Το 127 μέτρων σκάφος που κατασκευάζει η ολλανδική  Oceanco για τον Μπέζος θα είναι βέβαια, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν φτιαχτεί ποτέ στην Ολλανδία, δηλαδή στο μέρος όπου πηγαίνουν οι δισεκατομμυριούχοι όταν θέλουν ένα καινούργιο γιοτ. Μάλιστα, ο Μπέζος θα διασχίζει τις θάλασσες με ένα δεύτερο σκάφος για συνοδεία, αφού το νέο του σκαρί διαθέτει τρία τεράστια κατάρτια και έτσι δεν έχει χώρο για το –απαραίτητο σε αυτούς τους κύκλους- ελικοδρόμιο.

Όλα αυτά, είναι λίγο πολύ αναμενόμενα για τον άνθρωπο που διαθέτει μία προσωπική περιουσία σχεδόν 200 δισ. δολαρίων και έγινε κατά 75 δισ. δολάρια πλουσιότερος μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Και ενώ ο Μπέζος είχε παραγγείλει το σκάφος του μερικά χρόνια πριν να χτυπήσει ο κορωνοϊός, άλλοι κροίσοι έκαναν τις παραγγελίες τους μέσα στο 2020. Όπως ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που λέγεται ότι παρήγγειλε νέο σκάφος, αφότου έβαλε πωλητήριο ύψους 158 εκατ. δολαρίων στο παλιό του, το Seven Seas.

«Η αγορά καλπάζει», είπε στο Bloomberg ο Σαμ Τάκερ, επικεφαλής έρευνας για τα superyachts στην VesselsValue. Οι αγοραπωλησίες τα τελευταία τρίμηνα σπάνε ρεκόρ, ενώ στα ναυπηγεία είναι αδύνατο να βρεθεί ένα κενό slot για όσους θέλουν να κατασκευάσουν νέα σκάφη.

Μετά από αυτά, όσο εντυπωσιακό και εάν ακούγεται το νούμερο των 500 εκατ. δολαρίων που λέγεται ότι ξοδεύει ο Μπέζος για το νέο του σκάφος, αυτό δεν αρκεί για να τον κάνει τον «καπετάνιο» του ακριβότερου superyacht που κυκλοφορεί στις θάλασσες.

Το Eclipse του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς κόστισε πάνω από 1,5 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει δύο ελικοδρόμια, δύο πισίνες, ένα μίνι υποβρύχιο, 24 καμπίνες φιλοξενούμενων, αίθουσα χορού αλλά και το δικό της σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα και αισθητήρες κίνησης.

tria-skafi-poy-einai-pio-akriva-apo-ekeino-toy-tzef-mpezos0
φωτ.: Shutterstock

Το Azzam, που λέγεται ότι ναυπηγήθηκε για τον σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο σκάφος, αλλά είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, με μήκος 180 μέτρων. Κόστισε 600 εκατ. δολάρια, μπορεί  να φιλοξενήσει 36 επισκέπτες και 80 άτομα πλήρωμα, ενώ διαθέτει μέχρι και ειδικό δωμάτιο εξάσκησης στο γκολφ.

tria-skafi-poy-einai-pio-akriva-apo-ekeino-toy-tzef-mpezos1
φωτ.: Shutterstock 

 

Όσο για το The Streets of Monaco, το οποίο σχεδίασε η Yacht Island Design, μοιάζει περισσότερο με μία πλωτή πόλη. Το αξίας 1 δισ. δολαρίων και μήκους 154 μέτρων σκάφος είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να θυμίζει τους δρόμους του Μονακό, με μικρογραφίες του Hotel de Paris και του καζίνο της πόλης. Διαθέτει πίστα αγώνων για cart και καταρράκτη. Και περιμένει τον αγοραστή που θα το κάνει πραγματικότητα.

tria-skafi-poy-einai-pio-akriva-apo-ekeino-toy-tzef-mpezos2
φωτ.: Yacht Island Design 

moneyreview.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα