Το SMS από ΑΚΕΛ προς Μαυρογιάννη και η συζήτηση που τον έστειλε στην επόμενη φάση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μαυρογιάννη, η πορεία του και η εκλεξιμότητα τον στέλνουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας – Προβληματισμός για την διασύνδεση με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη σε επικοινωνιακό επίπεδο

Με γραπτό μήνυμα ενημερώθηκε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης για τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή την υποψηφιότητα του τέως διαπραγματευτή για την Προεδρία της Δημοκρατίας με το κόμμα της αριστεράς.

Η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη επικράτησε έναντι της υποψηφιότητας του Αχιλλέα Δημητριάδη με κάτι περισσότερο από το 60% των ψήφων, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή αν και θεωρείται δύσκολο σύμφωνα με εκτιμήσεις να υπάρξει ανατροπή. Οι ίδιες πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν πως μόλις ένα μέλος του Οργάνου απέφυγε να τοποθετηθεί, επιλέγοντας να απέχει από τη ψηφοφορία.

Η συζήτηση ήταν μαραθώνια και οι προβληματισμοί πολλοί, αλλά όπως διαπιστώθηκε η απόφαση δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Σε πρώτη φάση μπήκαν στη ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά των δύο εν δυνάμει υποψηφίων και στη συνέχεια έγινε η μεταξύ τους σύγκριση, με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ να ανταλλάσσουν προβληματισμούς.

Όσοι επέλεξαν Μαυρογιάννη στάθηκαν κυρίως στα πολιτικά χαρακτηριστικά της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του. Όπως ειπώθηκε, πρόκειται για μια προσωπικότητα με έρεισμα στην κοινωνία και έναν διπλωμάτη που έφερε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές που ανατέθηκαν. Όπως η Κυπριακή Προεδρία του Συμβούλιο της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, επί Δημήτρη Χριστόφια.

Το βασικό αρνητικό σημείο που ειπώθηκε από μερίδα των μελών του Πολιτικού Γραφείου ήταν η συνεργασία με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για το Κυπριακό. Κι αυτό σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κάποιοι θεώρησαν πως σε περίπτωση που εγκριθεί η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, τότε το ΑΚΕΛ θα βρεθεί αντιμέτωπο με το επιχείρημα ότι δεν έπρεπε να επιλέξει έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Αναστασιάδη.

Το επιχείρημα αντέκρουσαν οι υποστηρικτές της επιλογής Μαυρογιάννη, λέγοντας πως ο ρόλος του στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν ξεκάθαρος και ότι δεν θα είναι δύσκολο να πειστεί η βάση του κόμματος για το πολιτικό ποιόν του τέως διαπραγματευτή. Για το γεγονός ότι η συνεργασία αφορούσε στο Κυπριακό, οι θέσεις του Ανδρέας Μαυρογιάννη στο εθνικό ζήτημα είναι ταυτόσημες με εκείνες του ΑΚΕΛ και πως «τα χέρια του είναι καθαρά».

Στην απόφαση όσων τοποθετήθηκαν θετικά για Μαυρογιάννη έπαιξε ρόλο και το σημαντικότατο κριτήριο της εκλεξιμότητας. Θεωρήθηκε ότι ο διπλωμάτης έχει με διαφορά περισσότερες πιθανότητες εκλογής και μεγαλύτερη δεξαμενή δυνητικών ψήφων σε σύγκριση με τον Αχιλλέα Δημητριάδη.

Βεβαίως θεωρείται βέβαιο ότι στην Κεντρική Επιτροπή, στο πλαίσιο της συζήτησης θα τεθεί στο τραπέζι και το όνομα του Αχιλλέα Δημητριάδη.

cyprustimes.com

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειδικός και επαρκής λόγω της διαχρονικής εμπειρίας του ο κ.Μαυρογιάννης .
    Μακάρι να εκλεγεί από τους Ελληνοκύπριους τον προσεχή Μάρτιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα