Το ΥΠΕΞ, οι ΥΠΕΞ και η Τουρκία: Τι θέλει να συζητήσει ο Δένδιας;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανένας ΥΠΕΞ δεν ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική, εκτός αν ο πρωθυπουργός ασκεί και καθήκοντα ΥΠΕΞ ,όπως πρώτος το εφάρμοσε ο αείμνηστος Ελευθέριος Βενιζέλος και για πολλούς μας ”χαντάκωσε”.
    Χθες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε στα ”Παραπολιτικά” ”στο δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε ΜΟΝΟΝ για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.
    Τι χολοσκάμε λοιπόν για το τι θα κάνει ο κάθε κ. Δένδιας, τον οποίον μπορεί να ”αποπέμψει” ο εκάστοτε πρωθυπουργός όταν δεν εκφράζει την δική του συνολικά πολιτική;;;.
    Υ.Γ Και μη ξεχνάμε ότι τις κυβερνήσεις τις στηρίζουν τα κόμματα και ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πήρε εντολή από τον ιδρυτή του και την τηρεί να μη ”παζαρεύει” κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα και οι πρωθυπουργοί της να μη δέχονται τις πιέσεις όταν πιέζονται . Αφήστε που και η σκιά ακόμη των δύο πρώην πρωθυπουργών της Καραμανλή και Σαμαρά αποτρέπει κάθε ”αντεθνική” συζήτηση με την Τουρκία και όποια άλλη χώρα.
    Η υποχωρητικότητα τελείωσε με τις Συμφωνία των Πρεσπών.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    • Τελικά ασκεί προσωπική πολιτική ή η πολιτική την οποία ασκεί δεν μας αφορά επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό;

        • Θα συμπλήρωνα ότι ειδικά ο Δένδιας είναι μία διακοσμητική φιγούρα, την οποία ο Μητσοτάκης δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν. Υπάρχουν προσωπικές πολιτικές και στην εξωτερική πολιτική. Ο Μητσοτάκης κάνει την δική του με συνεργάτιδα την Σουρανή και τον Ντόκο (προσωπικός του σύμβουλος) και συμβούλους το ΕΛΙΑΜΕΠ.
          Tα έχω ξαναγράψει αυτά και δεν νομίζω να πέφτω έξω. Ο Δένδιας, αν είχε φιλότιμο και υπερηφάνεια, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

  2. Κύριε Σαββίδη, τίποτε δεν θέλει να συζητήσει ο Δένδιας. Όλα ξεκάθαρα είναι. Τα υπόλοιπα είναι pour passer le temps.

    Υπάρχει σε πολλούς η εντύπωση ότι, αν πέσει το ισλαμικό καθεστώς στην Τουρκία, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα. Μέγιστο λάθος, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι όλες τις ζημιές που μάς έχει κάμει η Τουρκία, από το 1922 μέχρι το 1996 (‘Ιμια), μάς τις έχει κάμει υπό κεμαλικό καθεστώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα