Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τα γεγονότα μπροστά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

29/8/20 | 0 | 0 | 304 εμφανίσεις

Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Διαδήλωση με αφορμή τον θάνατο, μετά από απεργία πείνας στην Τουρκία, της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποίησαν Κούρδοι αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Μπροστά από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, επικράτησε ένταση όταν διαδηλωτές έκαψαν πανό με φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, κρατούνται δύο άτομα, ενώ ενημερώθηκε εισαγγελέας που διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα μπροστά στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας». Επισημαίνει ακόμη ότι «και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας