Το τουρκικό κοινοβούλιο συζητά την επέκταση της αποστολής στρατού στο Μάλι και την Κεντρική Αφρική

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Την Τετάρτη, το τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει ένα προεδρικό μνημόνιο για την παράταση της εντολής του στρατού να συμμετάσχει στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι και την Κεντρική Αφρική για ένα επιπλέον έτος.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου περιελάμβανε ότι η Τουρκία είχε λάβει πρόσκληση από τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσει να συμμετέχει στην αποστολή πολυδιάστατης ολοκληρωμένης σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το μνημόνιο κατέστησε σαφές ότι η στρατιωτική συμβολή στην επίλυση ανθρωπιστικών και πολιτικών κρίσεων που απειλούν τη σταθερότητα και την περιφερειακή ειρήνη στην Αφρική αντιπροσωπεύει μια φυσική προέκταση της ενεργού εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην περιοχή και ολόκληρης της Αφρικής.

Επισήμανε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε στην κυβέρνηση την εξουσία να συμμετέχει στις αποστολές της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι και την Κεντρική Αφρική από τις 2 Αυγούστου 2016.

Το προεδρικό μνημόνιο κάλεσε το Κοινοβούλιο να παρατείνει την τελευταία εντολή που εκδόθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020, για ένα επιπλέον έτος, ξεκινώντας από τις 31 αυτού του μήνα.

Turk Press

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα