Το τέλος των ψευδαισθήσεων

19/9/20 | 4 | 0 | 300 εμφανίσεις

Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος.

Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος.

Σαν να διεκδικεί «ρεβάνς» για την πρώτη φάση της πανδημίας, στην οποία ηττήθηκε κατά κράτος.

Οι Έλληνες έχουμε την κακή συνήθεια να επαναπαυόμαστε στις δάφνες της επιτυχίας πολύ πριν από το τελικό «σφύριγμα του διαιτητή», το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυκλοφορία του κατάλληλου εμβολίου.

Τα καλά λόγια και οι διεθνείς έπαινοι λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά. Το κλίμα που καλλιεργήθηκε δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι η μάχη είχε τελειώσει.

Η πραγματικότητα όμως μας διαψεύδει, όπως βεβαιώνεται καθημερινά από τα θλιβερά στατιστικά της πανδημίας και τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών.

Κρίνοντας από την επιδημιολογική εικόνα του φθινοπώρου, ο χειμώνας που έρχεται προμηνύεται βαρύς.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα κληθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία χωρίς να πληγεί περαιτέρω η οικονομία.

Μόνο που αυτή τη φορά οι συσχετισμοί και τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί προς το χειρότερο.

Η κατάσταση της οικονομίας αλλά και οι ανθρώπινες αντοχές δεν επιτρέπουν πλέον ούτε σαν σκέψη την ιδέα γενικευμένης καραντίνας. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αποφύγουμε το σενάριο αυτό παραμένει η ευλαβική τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας από όλους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς.

TO BHMA

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Πως να τηρηθεί ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αποφύγουμε το καταστρεπτικό σενάριο, όταν” ΒΗΜΑ” όλη η Αντιπολίτευση -και το λιλιπούτειο ακόμη ΓεννηματοΚΙΝΑΛ-επιδιώκει πολιτικώς αυτό το καταστρεπτικό σενάριο για να επανέλθει στην εξουσία από την οποία ”γλυκάθηκε” από το 1981 ,κάπου 30 χρόνια ;;;.
  Μπορείτε να συμβάλλετε- ως ”Δημοκρατική Εφημερίδα” στην ηθελημένη σιωπή όλων των αντιπολιτευομένων ,για να ”περάσουμε τον κάβο” αυτόν τον δύσκολο χειμώνα .

 2. 2
  ε! says:

  Αυτό που, με τις μπουρδολογίες του και την αναξιοπιστία του, βοηθάει την κυβέρνηση να παραμένει στα ίσα της δεν το λες αντιπολίτευση αγαπητέ! Δεκανίκι του συστήματος το λες. Μην ανησυχείς! Τους αντιπολιτευόμενους με το κιάλι τους ψάχνουμε και, τους βρούμε δεν τους βρούμε, δύσκολος θα είναι ο χειμώνας…

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Οι αντιπολιτευόμενοι ζουν και κινούνται είτε ως αξιωματική ,είτε ως ελάσσων αντιπολίτευση και εκπροσωπούν το 60% των Ελλήνων πολιτών ,που απομένει από το 40% που ένα χρόνο τώρα συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνηση αυτή ,η οποία τουλάχιστον δρα σαν τον κάθε καλό πατριώτη και νοικοκύρη Έλληνα με κοινό μυαλό .
  Όντως θα είναι δύσκολος ο χειμώνας και αυτή η αντιπολίτευση με τους ”βαστάζους” της θα κάνει το παν για να είναι δυσκολώτερος ,αλλά αφού ,όπως φαίνεται ,δεν θα έχουμε και ελληνοτουρκικό πόλεμο θα τα καταφέρουμε ,ειδικά όσοι προσέχουμε και προφυλασσόμαστε από τον αόρατο και πανταχού παρόντα κορωνο-ιό.

 4. 4
  ε! says:

  Ο ορισμός σας, και όχι μόνο “σας”, περί μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι που έχει εξαφανίσει τους αντιπολιτευόμενους από παντού. Στο 50% των εχόντων δικαίωμα να ψηφίσουν και δεν πάνε, δεν υπάρχουν αντιπολιτευόμενοι;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/10/20 | (1 σχόλια)
  Υποτίθεται ότι η οικονομία δεν πάει καλά και με τον covid θα πάει ακόμη χειρότερα. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, αν ενδιαφερθεί κάποιος να επενδύσει. Μου λένε, φίλοι δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα πως για να αγοραστεί γη για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας