Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Λιβύης απορρίπτει την εμπλοκή της Ιταλίας σε θέματα ασφαλείας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Λιβύης οποιαδήποτε εμπλοκή για «οποιαδήποτε έργα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την εθνική ασφάλεια, ειδικά όσον αφορά ζητήματα μετανάστευσης», αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα.

Σε δελτίο Τύπου του Συμβουλίου, υπάρχει προτροπή προς όλους τους ξένους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη να ακολουθούν τους νόμους της χώρας και να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφής.

Η προτροπή έρχεται ως απάντηση σε μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι ιταλικές οργανώσεις στη Λιβύη, η οποία «στοχεύει στην ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης και των καλύτερων συνθηκών εργασίας πλήρους απασχόλησης και εποχικών μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων στις Σάμπχα, Μουρζούκ, Γκατ και Ουαντί αλ Χαγιά περιοχές της περιοχής Φεζάν.

Το διετές έργο που θα υλοποιηθεί από τον ιταλικό διακυβερνητικό οργανισμό CIHEAM Bari, του οποίου ο ιστότοπος αναφέρει ότι το έργο χρηματοδοτείται με  5 εκατομμύρια ευρώ από τη Γενική Διεύθυνση Ιταλών Εξωτερικού και Μεταναστευτικών Πολιτικών του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI – DGIT) μέσω του Ταμείου Μετανάστευσης της Ιταλίας.

Το Συμβούλιο της Λιβύης χαιρέτισε έργα που στοχεύουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη διαφόρων τοπικών τομέων στη Λιβύη.

Ωστόσο, προειδοποίησε έντονα για έργα που «θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη στη Λιβύη, όπως η μετανάστευση και η παράνομη μετανάστευση», δηλώνοντας την απόρριψη τέτοιων έργων.

Το συμβούλιο προέτρεψε «όλα τα λιβυκά θεσμικά όργανα, υπουργεία και τομείς να ενωθούν και να αποτρέψουν έργα που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις δυνατότητες του λιβυκού λαού, να βλάψουν την εθνική ασφάλεια και να θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη».

Τόνισε επίσης τη σημασία της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, ιδίως το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, πριν αποδεχτεί οποιεσδήποτε προσκλήσεις συμμετοχής σε τέτοια έργα από ξένες χώρες ή οργανισμούς, εντός ή εκτός Λιβύης.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα