Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κόντρα στον Τραμπ – Πήρε πίσω την ανάκληση της βίζας για τους μετανάστες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν έγκυρη βίζα την είσοδο στις ΗΠΑ ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, η οποία μπλοκάρει προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ανατρέψαμε την προσωρινή ανάκληση της βίζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι θα άρει την απαγόρευση εισόδου σε ανθρώπους που προέρχονται από τις χώρες εκείνες που περιλαμβάνονται στο επίμαχο διάταγμα, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, και θα ξεκινήσει εκ νέου τον έλεγχό τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να καταθέσει επείγουσα δικαστική εντολή, το συντομότερο δυνατό, για να προχωρήσει η εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ και να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστή του Σιάτλ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Λιγότερες από 60.000 βίζες ανακλήθηκαν προσωρινά βάσει του εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευσε την είσοδο στους πολίτες επτά κρατών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τραμπ ανέστειλε πριν από μία εβδομάδα προσωρινά το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων των ΗΠΑ και επέβαλε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, διάρκειας 90 ημερών, για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Νέο «χτύπημα» Τραμπ: Επίθεση στον δικαστή του Σιάτλ – «Θα ανατραπεί η γελοία απόφαση του»

Ο Ντόναλντ Τραμπ περνά στην αντεπίθεση μετά την απόφαση δικαστηρίου του Σιάτλ, με την οποία «παγώνει» το διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ για τη μετανάστευση.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ μπλόκαρε προσωρινά την Παρασκευή, το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ που έχει στόχο επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όμως ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε αμέσως ότι θα απαντήσει. Η προσωρινή δικαστική εντολή του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ ισχύει για ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον.

Ο Τραμπ «χτύπησε» το πρωί του Σαββάτου με απειλές και ειρωνίες προς τον δικαστή του Σιάτλ αναφέροντας στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η άποψη αυτού του αποκαλούμενου δικαστή, η οποία ουσιαστικά αφαιρεί την επιβολή του νόμου από τη χώρα μας, είναι γελοία και θα ανατραπεί».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε τονίζοντας ακόμα πως όταν μια χώρα δεν μπορεί να αποφασίζει «ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει», τότε αυτό είναι «μεγάλο πρόβλημα».

 Αναλυτικά ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε: «Οταν μια χώρα δεν είναι πλέον ικανή να αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει και να βγει, ειδικά για λόγους ασφάλειας – μεγάλο πρόβλημα! Είναι ενδιαφέρον πως συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν με την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι εάν μπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τότε είναι θάνατος και καταστροφή. Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή, που ουσιαστικά αφαιρεί τη δύναμη του νόμου σε αυτή τη χώρα, είναι γελοία και θα ανατραπεί»!

Την ίδια ώρα πάντως, αεροπορικές εταιρίες όπως η Qatar Airways και η Air France ανακοίνωσαν πως θα επιτρέπουν πλέον στους πολίτες αυτούς να ταξιδεύουν κανονικά στις ΗΠΑ.

Πηγή: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κόντρα στον Τραμπ – Πήρε πίσω την ανάκληση της βίζας για τους μετανάστες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/317258/steit-ntipartment-kontra-ston-tramp-pire-piso-tin-anaklisi-tis-vizas-gia-toys-metanastes#ixzz4XmnpuB4W

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα