Το προδομένο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι ευθύνες των Μεγάλων Δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Συζητούν: Κερόπ Εκιζιάν Εθνική Αρμενική Επιτροπή Ελλάδας, Γιώργος Καραμπελιάς επικεφαλής Άρδην, Παντελής Σαββίδης Δημοσιογράφος, Άγγελος Συρίγος αν καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, βουλευτής.

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χωρίς καμιά πρόθεση να υποστηρίξω τους Δυτικούς -που εκτός της Γερμανίας με την 15ετή στιβαρή πολιτική κυριαρχία της κ.Μερκελ-όλοι έχουν σοβαρά προβλήματα με ΒΡΕΧΙΤ ,τρομοκρατία στην Γαλλία και εκλογικές εκκρεμότητες στις ΗΠΑ , σκέπτομαι πως μπορούσαν να υποστηρίξουν στρατιωτικώς-αυτό θα ήταν αποτελεσματικό- επί του εδάφους την Αρμενία στο απομονωμένο και περικυκλωμένο από τους τουρκόφωνους Αζέρους Αρτσάχ.
    Αυτό όμως -εκτιμώ- πως δεν πρέπει να μας ανησυχεί ως Ελλάδα γιατί και δεν είμαστε περικυκλωμένοι από τουρκόφωνους και μουσουλμανικούς λαούς και γιατί από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο(και το Ισραήλ) εκτείνεται η τελευταία για τα συμφέροντα της μεθοριακή γραμμή της Δύσης και επί της οποίας αμύνεται -με πρώτους εμάς από το 490 π.Χ- εναντίον όλων των εχθρών της εξ Ανατολών.
    Με αυτήν την ιστορική επιβεβαίωση νομίζω πως εκφράσαμε και το ”ανήκομεν εις την Δύσιν” , που πρέπει να τηρούμε ,χωρίς παλινδρομήσεις.
    Η Τουρκία με σχέδιο να κάνει μουσουλμανικά τόξα σε όλα τα εδάφη της εδώ και 97 χρόνια διαλυθείσης Οθωμανική Αυτοκρατορίας ,θα τα καταφέρει προς βορρά ,αλλά καθώς είναι περικυκλωμένη από χριστιανικούς λαούς και κράτη και από τους Σιίτες ΙρακοΙρανούς ,θα εγκλωβισθεί -παρ’ότι εξελίσσεται με πρόγραμμα σε ισχυρή μεσαία στρατιωτική και γεωπολιτική δύναμη- και σε βάθος χρόνου(όχι μακρυνού)θα ηττηθεί και θα δεχθεί τον διαμελισμό της ,διότι θα συμπέσουν και τα συμφέροντα της Άπω Ανατολής και της Δύσης.
    Ήδη πολύ έξυπνα από Ελλάδα ( χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στα πλούσια Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και Ισραήλ απομονώνεται από το νότο της Μέσης και Εγγύς Ανατολής,τις οποίες -ας μη το ξεχνάμε- συνεχίζουν να επηρεάζουν και οι ΗΠΑ.
    Όσο για τους Ρώσους -ορθόδοξους χριστιανούς με τον ”βυζαντινό” δικέφαλό τους- και αυτοί καραδοκούν από τον 17ο μ.Χ. αιώνα και σίγουρα θα αγνοήσουν την μεσαία δύναμη Τουρκία σε μια εμπλοκή της με την Δύση ,-αν δεν επωφεληθούν -για ανακήρυξη των ΣΤΕΝΩΝ υπό Διεθνή έλεγχο.
    Τέλος δεν είναι τυχαία η χθεσινή επίσκεψη του κ.Πομπέο -ίσως Προέδρου των ΗΠΑ μετά το 2024 – στον Οικουμενικό Πατριάρχη και η δήλωσή του ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ.
    ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.

  2. Χωρίς καμιά πρόθεση να υποστηρίξω τους Δυτικούς….”ανήκομεν εις την Δύσιν” 🙂 🙂 🙂

    “ως Ελλάδα γιατί και δεν είμαστε περικυκλωμένοι από τουρκόφωνους και μουσουλμανικούς λαούς”

    Τουρκία, ανατολικά
    Αλβανία, βόρεια, και με τουρκική βάση
    Λιβύη, νότια, τουρκική βάση

    και καπάκι η άμυνα τής Ευρώπης από το … 490 μ.Χ. Από την πόλη έρχομαι…

    “θα ηττηθεί και θα δεχθεί τον διαμελισμό της ,διότι θα συμπέσουν και τα συμφέροντα της Άπω Ανατολής και της Δύσης”

    Πατέρα Παΐσιε, την ευλογία σας 🙂 🙂 🙂

  3. Πάντως ο Άγιος Παίσιος (από την Καισαρεία)-χωρίς να γελά- προέβλεψε την καταστροφή της Τουρκίας, η οποία- έχει ότι έχει- αλλά οι μεν Βόρειοι-Χριστιανοί ορθόδοξοι κατά βάση- ”φίλοι” της είναι στο ΝΑΤΟ ,η δε διαιρεμένη Λιβύη μόνο την ”Αμερικανοκρατούμενη” Κρήτη μας μπορεί -σιγά να μη τολμήσει -να απειλήσει και εκεί -με την Σούδα -θα γίνει ο ”τάφος” και της Τουρκίας.
    Εκτιμήσεις κάνουμε ,χαμογελαστέ φίλε.
    Υ.Γ Μάλλον σας πείραξε το ”ανήκουμε στην Δύση”, το οποίο από τότε ευτυχώς τηρούμε μετά τα ”πνιγμένα” δημοψηφίσματα του 1981 και 2015.

    • Το μόνο που με πείραξε είναι λόξιγκας από το πολλά γέλια. Αν δεν καταλαβαίνεις (που σίγουρα δεν καταλαβαίνεις) το γιατί, μην ασχολείσαι. Συνέχισε νε γράφεις και να σκορπάς γέλιο. Το έχομε ανάγκη. 🙂 🙂 🙂

      • Να γελάτε -να γελάτε κάνει καλό .Πάντως να προσέξετε μήπως είστε στην κατηγορία της αρχαίας ρήσης ”γελά ο μωρός κ’αν τι μη γελοίον ει”
        ,γιατί κανένας άλλος από τους 250- τόσους αναγνώστες- δεν γελά.
        Καληνύχτα

        • Καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνο ,όπως και εσείς τώρα, που ακολουθήσατε τον ”χαμογελαστό” στις βρισιές.
          Δεν θα σας μοιάσω ,αλλά καλοί μου άνθρωποι δεν περνάει με βρισιές η ζωή σας-μας.

        • “γιατί κανένας άλλος από τους 250- τόσους αναγνώστες- δεν γελά” Πώς το ξέρεις; Εγώ ακούω γέλια και μάλιστα βροντερά! 🙂 🙂 🙂

          • Είναι παραίσθηση όταν ακούμε κάτι που άλλοι δεν ακούνε .
            Εγώ ευχαριστώ τις Ανιχνεύσεις ,που διέγραψαν τις απαράδεκτες βρισιές του κ. Μίλτου.

  4. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το νοσταλγικό τραγούδι, αντί για βρισιές.
    Να το επαναλαμβάνετε όταν δυσφορείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα