Το προδομένο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι ευθύνες των Μεγάλων Δυνάμεων

18/11/20 | 4 | 5 | 530 εμφανίσεις


Συζητούν: Κερόπ Εκιζιάν Εθνική Αρμενική Επιτροπή Ελλάδας, Γιώργος Καραμπελιάς επικεφαλής Άρδην, Παντελής Σαββίδης Δημοσιογράφος, Άγγελος Συρίγος αν καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, βουλευτής.

Category: Διπλωματία, Ειδησεις

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Χωρίς καμιά πρόθεση να υποστηρίξω τους Δυτικούς -που εκτός της Γερμανίας με την 15ετή στιβαρή πολιτική κυριαρχία της κ.Μερκελ-όλοι έχουν σοβαρά προβλήματα με ΒΡΕΧΙΤ ,τρομοκρατία στην Γαλλία και εκλογικές εκκρεμότητες στις ΗΠΑ , σκέπτομαι πως μπορούσαν να υποστηρίξουν στρατιωτικώς-αυτό θα ήταν αποτελεσματικό- επί του εδάφους την Αρμενία στο απομονωμένο και περικυκλωμένο από τους τουρκόφωνους Αζέρους Αρτσάχ.
  Αυτό όμως -εκτιμώ- πως δεν πρέπει να μας ανησυχεί ως Ελλάδα γιατί και δεν είμαστε περικυκλωμένοι από τουρκόφωνους και μουσουλμανικούς λαούς και γιατί από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο(και το Ισραήλ) εκτείνεται η τελευταία για τα συμφέροντα της μεθοριακή γραμμή της Δύσης και επί της οποίας αμύνεται -με πρώτους εμάς από το 490 π.Χ- εναντίον όλων των εχθρών της εξ Ανατολών.
  Με αυτήν την ιστορική επιβεβαίωση νομίζω πως εκφράσαμε και το ”ανήκομεν εις την Δύσιν” , που πρέπει να τηρούμε ,χωρίς παλινδρομήσεις.
  Η Τουρκία με σχέδιο να κάνει μουσουλμανικά τόξα σε όλα τα εδάφη της εδώ και 97 χρόνια διαλυθείσης Οθωμανική Αυτοκρατορίας ,θα τα καταφέρει προς βορρά ,αλλά καθώς είναι περικυκλωμένη από χριστιανικούς λαούς και κράτη και από τους Σιίτες ΙρακοΙρανούς ,θα εγκλωβισθεί -παρ’ότι εξελίσσεται με πρόγραμμα σε ισχυρή μεσαία στρατιωτική και γεωπολιτική δύναμη- και σε βάθος χρόνου(όχι μακρυνού)θα ηττηθεί και θα δεχθεί τον διαμελισμό της ,διότι θα συμπέσουν και τα συμφέροντα της Άπω Ανατολής και της Δύσης.
  Ήδη πολύ έξυπνα από Ελλάδα ( χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στα πλούσια Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και Ισραήλ απομονώνεται από το νότο της Μέσης και Εγγύς Ανατολής,τις οποίες -ας μη το ξεχνάμε- συνεχίζουν να επηρεάζουν και οι ΗΠΑ.
  Όσο για τους Ρώσους -ορθόδοξους χριστιανούς με τον ”βυζαντινό” δικέφαλό τους- και αυτοί καραδοκούν από τον 17ο μ.Χ. αιώνα και σίγουρα θα αγνοήσουν την μεσαία δύναμη Τουρκία σε μια εμπλοκή της με την Δύση ,-αν δεν επωφεληθούν -για ανακήρυξη των ΣΤΕΝΩΝ υπό Διεθνή έλεγχο.
  Τέλος δεν είναι τυχαία η χθεσινή επίσκεψη του κ.Πομπέο -ίσως Προέδρου των ΗΠΑ μετά το 2024 – στον Οικουμενικό Πατριάρχη και η δήλωσή του ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ.
  ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Χωρίς καμιά πρόθεση να υποστηρίξω τους Δυτικούς….”ανήκομεν εις την Δύσιν” 🙂 🙂 🙂

  “ως Ελλάδα γιατί και δεν είμαστε περικυκλωμένοι από τουρκόφωνους και μουσουλμανικούς λαούς”

  Τουρκία, ανατολικά
  Αλβανία, βόρεια, και με τουρκική βάση
  Λιβύη, νότια, τουρκική βάση

  και καπάκι η άμυνα τής Ευρώπης από το … 490 μ.Χ. Από την πόλη έρχομαι…

  “θα ηττηθεί και θα δεχθεί τον διαμελισμό της ,διότι θα συμπέσουν και τα συμφέροντα της Άπω Ανατολής και της Δύσης”

  Πατέρα Παΐσιε, την ευλογία σας 🙂 🙂 🙂

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Πάντως ο Άγιος Παίσιος (από την Καισαρεία)-χωρίς να γελά- προέβλεψε την καταστροφή της Τουρκίας, η οποία- έχει ότι έχει- αλλά οι μεν Βόρειοι-Χριστιανοί ορθόδοξοι κατά βάση- ”φίλοι” της είναι στο ΝΑΤΟ ,η δε διαιρεμένη Λιβύη μόνο την ”Αμερικανοκρατούμενη” Κρήτη μας μπορεί -σιγά να μη τολμήσει -να απειλήσει και εκεί -με την Σούδα -θα γίνει ο ”τάφος” και της Τουρκίας.
  Εκτιμήσεις κάνουμε ,χαμογελαστέ φίλε.
  Υ.Γ Μάλλον σας πείραξε το ”ανήκουμε στην Δύση”, το οποίο από τότε ευτυχώς τηρούμε μετά τα ”πνιγμένα” δημοψηφίσματα του 1981 και 2015.

  • 3.1
   Επισκέπτης says:

   Το μόνο που με πείραξε είναι λόξιγκας από το πολλά γέλια. Αν δεν καταλαβαίνεις (που σίγουρα δεν καταλαβαίνεις) το γιατί, μην ασχολείσαι. Συνέχισε νε γράφεις και να σκορπάς γέλιο. Το έχομε ανάγκη. 🙂 🙂 🙂

   • 3.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Να γελάτε -να γελάτε κάνει καλό .Πάντως να προσέξετε μήπως είστε στην κατηγορία της αρχαίας ρήσης ”γελά ο μωρός κ’αν τι μη γελοίον ει”
    ,γιατί κανένας άλλος από τους 250- τόσους αναγνώστες- δεν γελά.
    Καληνύχτα

    • 3.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     “γιατί κανένας άλλος από τους 250- τόσους αναγνώστες- δεν γελά” Πώς το ξέρεις; Εγώ ακούω γέλια και μάλιστα βροντερά! 🙂 🙂 🙂

     • Σ.Α.Ν. says:

      Είναι παραίσθηση όταν ακούμε κάτι που άλλοι δεν ακούνε .
      Εγώ ευχαριστώ τις Ανιχνεύσεις ,που διέγραψαν τις απαράδεκτες βρισιές του κ. Μίλτου.

 4. 4
  Σ.Α.Ν. says:

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το νοσταλγικό τραγούδι, αντί για βρισιές.
  Να το επαναλαμβάνετε όταν δυσφορείτε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (2 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας