Το πράσινο φως για ΝΑΤΟ σκλήρυνε τις θέσεις των ιστορικών των Σκοπίων

6/10/19 | 0 | 0 | 224 εμφανίσεις

Οκτώβριος 5, 2019. 22:31

Σόφια.

Το πράσινο φως για το ΝΑΤΟ και η αναμενόμενη απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, έχουν σκληρύνει τις θέσεις των ιστορικών στην κοινή επιτροπή με τη Βουλγαρία.

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής Ανγκέλ Ντιμιτρόφ- συμπρόεδρος της βουλγαρικής επιτροπής, στην εθνική βουλγαρική ραδιοφωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σκλήρυνση των θέσεων από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας δεν υπαγορεύεται από επαγγελματικά (ιστορικά) κίνητρα.

«Υπάρχει μια επιστροφή σε μια παλιά, πολύ παλιά στάση, καθώς λέγουν «οι Βούλγαροι μας αγαπούν πραγματικά και θα μας βοηθήσουν, αλλά θα κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε εμείς» και διευκρίνισε ότι αυτό, φυσικά, δεν θα γίνει στην μικτή επιτροπή των δύο χωρών.

Ο καθηγητής Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι περιμένει από την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει προγραμματισθεί για τις 14 Οκτωβρίου, μετά την τελευταία συνάντηση που απέβη ‘άκαρπη’.

«Πρέπει να ξεχάσουμε τις προσδοκίες για γρήγορα αποτελέσματα από μια κοινωνία που έχει διαμορφωθεί εδώ και τέσσερις γενιές με έναν τρόπο που είναι απαράδεκτος για εμάς.  Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί  στις προσδοκίες μας για να επιτύχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι πολύ περίεργο συνέβη μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού μπλοκ στη Βόρεια Μακεδονία.

«Βγήκε από την αιματηρή αποσύνθεση της Γιουγκοσλαβίας χωρίς αίμα… αλλά αυτό δεν οδήγησε στην κάθαρση για να ξεφύγει από τη γιουγκοσλαβική τροχιά. Από εκεί και πέρα ήθελαν να γίνουν αποδέκτες ενός καινούργιου αλλά χωρίς να αποχωριστούν από το παρελθόν που τους κρατούσε στη γιουγκοσλαβική τροχιά- μια νοοτροπία και μια στάση που δεν μπορούν να ξεπεράσουν» διευκρίνισε.

news.bg

https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_43.html#more

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Ο κορονοϊός τους ήρθε λουκούμι. Οι υπάλληλοι χωρίστηκαν σε τέσσερις κυλιόμενες ομάδες: η μία δούλευε από τα γραφεία, οι άλλες τρεις από τον υπολογιστή στο σπίτι. H δουλειά έβγαινε η ίδια και στην αρχή ήταν όλοι μάλλον ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας