Το πράσινο φως για ΝΑΤΟ σκλήρυνε τις θέσεις των ιστορικών των Σκοπίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οκτώβριος 5, 2019. 22:31

Σόφια.

Το πράσινο φως για το ΝΑΤΟ και η αναμενόμενη απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, έχουν σκληρύνει τις θέσεις των ιστορικών στην κοινή επιτροπή με τη Βουλγαρία.

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής Ανγκέλ Ντιμιτρόφ- συμπρόεδρος της βουλγαρικής επιτροπής, στην εθνική βουλγαρική ραδιοφωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σκλήρυνση των θέσεων από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας δεν υπαγορεύεται από επαγγελματικά (ιστορικά) κίνητρα.

«Υπάρχει μια επιστροφή σε μια παλιά, πολύ παλιά στάση, καθώς λέγουν «οι Βούλγαροι μας αγαπούν πραγματικά και θα μας βοηθήσουν, αλλά θα κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε εμείς» και διευκρίνισε ότι αυτό, φυσικά, δεν θα γίνει στην μικτή επιτροπή των δύο χωρών.

Ο καθηγητής Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι περιμένει από την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει προγραμματισθεί για τις 14 Οκτωβρίου, μετά την τελευταία συνάντηση που απέβη ‘άκαρπη’.

«Πρέπει να ξεχάσουμε τις προσδοκίες για γρήγορα αποτελέσματα από μια κοινωνία που έχει διαμορφωθεί εδώ και τέσσερις γενιές με έναν τρόπο που είναι απαράδεκτος για εμάς.  Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί  στις προσδοκίες μας για να επιτύχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι πολύ περίεργο συνέβη μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού μπλοκ στη Βόρεια Μακεδονία.

«Βγήκε από την αιματηρή αποσύνθεση της Γιουγκοσλαβίας χωρίς αίμα… αλλά αυτό δεν οδήγησε στην κάθαρση για να ξεφύγει από τη γιουγκοσλαβική τροχιά. Από εκεί και πέρα ήθελαν να γίνουν αποδέκτες ενός καινούργιου αλλά χωρίς να αποχωριστούν από το παρελθόν που τους κρατούσε στη γιουγκοσλαβική τροχιά- μια νοοτροπία και μια στάση που δεν μπορούν να ξεπεράσουν» διευκρίνισε.

news.bg

https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_43.html#more

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα