Το παρασκήνιο του ταξιδιού Μητσοτάκη στα Εμιράτα, η πόρτα από τον Σεΐχη και ο «Συριζαίος» σύμβουλος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Άδωνις φωτογράφιζε τον πολυέλαιο και τον κάρφωσε το ΥΠΕΞ. Ο Κυριάκος ζήλεψε τον ΓΑΠ και τον Παμπούκη, αλλά έφαγε πόρτα από τον Σεΐχη. Και η ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Ήταν το (όχι και τόσο μακρινό) 2010, όταν αποκαλύφθηκε το περιβόητο ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Άμπου Ντάμπι μέσω… Δαμασκού με επιβαίνοντες μεταξύ άλλων, τον Χάρη Παμπούκη και τον αδελφό του τότε πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου. Ένα ταξίδι που εκτός από το ιλιγγιώδες κόστος με το stop over στην Δαμασκό, που κανείς δεν εξήγησε που ξοδεύτηκαν σχεδόν 28.000 $ σε μισή ώρα, στοίχισε και στον ελληνικό λαό ένα σκασμό λεφτά λόγω της συμφωνίας με τον Ισκαντάρ Σάφα. Που παραλίγο να μας στοιχίσει και τα υποβρύχια.

Το πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του στα Εμιράτα, ήταν διαφορετικό. Πλέον της σημαντικής συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Εμιράτων, το κύριο μέλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πατέλη ήταν να συναντήσει τον Σεΐχη Hamed Bin Zayed al Nahyan, πρόεδρο του Abu Dhabi Investment Authrority. Το πανίσχυρο μέλος της βασιλικής οικογένειας, που διαχειρίζεται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι δε ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των Εμιράτων, Σεΐχη Khalifa.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πατέλης είχαν προσπαθήσει να δελεάσουν τον πανίσχυρο Hamed με το «σύστημα Παμπούκη» για το Κατάρ που υιοθέτησε και ο Αντώνης Σαμαράς με Ρώσους επενδυτές: Ότι δηλαδή θα βρουν τομείς επενδύσεων που δεν υπάγονται στους περιορισμούς περί ανταγωνισμού της Ε.Ε., ώστε να πάνε απευθείας!
Αυτός ήταν ο κύριος σκοπός και όχι η άλλη επενδυτική εταιρεία των ΗΑΕ, η Mubadala που ήδη έχει παρουσία στην Ελλάδα.

Ο Σεΐχης Hamed Bin Zayed al Nahyan

Ο Σεΐχης Hamed όμως τους «γείωσε» κανονικά! Ενώ ο πρωθυπουργός και η αποστολή του βρισκόντουσαν στα Εμιράτα, ο σεΐχης επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου την συγκεκριμένη ημέρα και δεν τους δέχτηκε! Αντίθετα, τους πρότεινε να κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη μετά από λίγο καιρό.

Φυσικά αυτή η εξέλιξη ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε. Αντίθετα, πέρα από τις φωτογραφίες του Άδωνι με τους πολυελαίους – ο οποίος φυσικά δεν είχε καμία εμπλοκή με τον πρωθυπουργό και τον σύμβουλο του – και την αόριστη στις διατυπώσεις αμυντική συνεργασία όσον αφορά την αμυντική συνδρομή, δεν ειπώθηκε κουβέντα για αυτό το φιάσκο.

Ο σεΐχης όμως αποδεικνύεται μεγάλος γάτος, ίσως αυτό οφείλεται στο ότι έχει σύμβουλο στην Ελλάδα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που κατείχε υψηλότατη θέση επί ΣυΡιζΑ, θέση που κανονικά δεν θα έπρεπε να του επιτρέπει να έχει τέτοιου είδους συνεργασίες με αλλοδαπούς, ο οποίος όμως φαίνεται ότι τον ενημερώνει για το τι εστί Μητσοτάκης.

Ο Σεΐχης λοιπόν διεμήνυσε ενόψει της μελλοντικής τηλεδιάσκεψης, ότι θα έπρεπε να ιδρυθεί ένα κοινό Ελληνοαραβικό Fund. Κοινώς θα έπρεπε να βάλει χρήμα πρώτα η Ελλάδα, ώστε ο σεΐχης να συζητήσει την τυχόν συμμετοχή του! Πράγμα που φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Οπότε όλη η υπόθεση οδηγείται σε ναυάγιο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο και να προσπαθεί ο Κυριάκος να γίνει ΠΑΣΟΚ, δεν θα φτάσει ποτέ κορυφές τοπικότητας όπως ο Χάρης Παμπούκης, ο Νίκος Παπανδρέου, ακόμα και ο «μέγας ευεργέτης του ΠΑΣΟΚ», Αντώνης Σαμαράς.

Μετά από αυτό το καψόνι, δικαιολογημένα έχει αναθαρρήσει ο Άδωνις τον οποίον είχαν στην απέξω καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, πριν και μετά, όπως φαίνεται από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ όπου προβάρει το επόμενο βήμα του. Που όλοι γνωρίζουμε ποιο θα είναι.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον πάντως είναι έξαλλοι με τον πρώην πασόκο που κατέλαβε την κορυφαία θέση επί ΣυΡιζΑ και φαίνεται ότι είχε πουλήσει φούμαρα στον πρωθυπουργό για την θρυλούμενη συνάντηση και συνεργασία με τον σεΐχη Hamed και την Abu Dhabi Investment Authrority. Δεν μπορούν όμως να πουν κουβέντα εναντίον του, διότι έχει ισχυρή προστασία από μέγα χορηγό του κόμματος Μητσοτάκη. Προστασία που μάλιστα υπήρχε και προγενέστερα.

Για την ακρίβεια ήταν το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος επί ΣυΡιζΑ για το οποίο ο «χορηγός» είχε υψώσει ασπίδα προστασίας. Αυτό λέει πολλά…

newsbreak.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα