Το Παρίσι απαντά στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι επικίνδυνος» – Ανακαλεί τον Γάλλο πρέσβη στην Άγκυρα

24/10/20 | 0 | 0 | 202 εμφανίσεις

Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμανουέλ Μακρόν,  το Παρίσι ανακαλεί τον Γάλλο πρέσβη στην Άγκυρα. 

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν η γαλλική προεδρία μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχίατρο.

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, συγκεκριμένα, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/927734_o-emakron-apanta-ston-rterntogan-einai-epikindynos-anakalei-ton

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας