Κ. Κυριακόπουλος: Το παλληκάρι από τα Σφακιά σε ένα αμφιλεγόμενο συστημικό παιχνίδι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ακούστε κύριοι… Όταν κρίνουμε τις δηλώσεις ενός πολιτικού σαλτιμπάγκου, μέσα στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του στάσης και συμπεριφοράς, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι βγάζουμε άγιους αυτούς που κατονόμασε στην επίμαχη ανάρτησή του. Και φυσικά δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το φαύλο καθεστώς το οποίο κυριαρχεί και σαρώνει τα πάντα στην χώρα. Προσπαθήστε λοιπόν να καταλάβετε ότι δεν έχουμε όλοι αυτήν την απλουστευτική και επιπόλαια λογική…

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να καταδείξουμε ότι οι δηλώσεις από μόνες τους, ανήκουν στην σφαίρα του φαίνεσθαι. Η συνολική πολιτική συμπεριφορά και η συνέπεια ή η ασυνέπεια που καταγράφεται μεταξύ λόγων και έργων, είναι αυτή που αποτυπώνει την πραγματική εικόνα για την ποιότητα του πολιτικού ανδρός.

Άλλο πράγμα λοιπόν το φαίνεσθαι… Και εντελώς διαφορετικό ζήτημα είναι η ωμή πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι μας να κοιτάμε κατάματα, εάν δεν θέλουμε να είμαστε τα κορόϊδα της παρέας.

Ο Πολάκης με τις δηλώσεις του, οι οποίες μπορεί να είναι ακόμη και προϊόν παρασκηνίου ή και πολιτικής συναλλαγής, προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει την αντιπαράθεσή του με τον Τσίπρα, η οποία ουσιαστικά προδιέγραφε την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα με αυτό, προσέφερε μια πρώτης τάξεως πολιτική και διαχειριστική υπηρεσία στο Σύστημα που διαμορφώνει έναν οδικό χάρτη πολιτικών συγκλίσεων, εν όψει κρίσιμων εξελίξεων στην οικονομία και κυρίως στα Εθνικά θέματα. Για τους αναγνώστες που ενδέχεται να δυσανασχετούν με την αναφορά μας στην πιθανότητα πολιτικής συναλλαγής ή και παρασκηνίου, θα θέλαμε να τονίσουμε πως για κάθε καλό και αποτελεσματικό χορογράφο του παρασκηνίου, ο Πολάκης λόγω του χαρακτήρα του και της συμπεριφοράς του, είναι το ιδανικό “προϊόν – φιλέτο” που θα ξεχώριζε για μελλοντική αξιοποίηση, κάθε εύστοχος “κυνηγός ευκαιριών”.

Ο Πολάκης λοιπόν κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του ως κυβερνητικού στελέχους, σήκωνε το χεράκι του, ψήφιζε νομοσχέδια, υπηρέτησε από την θέση του Υπουργού όλα αυτά που λίγο πριν τις εκλογές θυμήθηκε να καταγγείλει και φυσικά δεν παραιτήθηκε αηδιασμένος από αυτό το φαιδρό και απαράδεκτο καθεστώς.

Τι έκανε όμως;;; Συνειδητοποιώντας την ισχύ την οποία εξασφάλιζαν σε αυτό το καθεστώς οι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες υπερψήφιζε και ο ίδιος και κυρίως συνειδητοποιώντας ότι η υπερενίσχυση αυτού του καθεστώτος, το καθιστούσε ακαταμάχητο ακόμη και για τα ίδια τα πολιτικά ανδρείκελα που το στήριζαν με τις αποφάσεις τους, άρχισε να θέτει ζήτημα προσώπων που πλαισίωναν τους εκτρωματικούς θεσμούς και όχι ζήτημα θεσμών. Γι αυτό και δεν απαίτησε όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης, την οριστική και αμετάκλητη κατάργησή τους.

Το πρόβλημα του Πολάκη και συνολικά των Πολάκηδων όλων των ειδών, ΔΕΝ είναι οι θεσμοί που υπεξαιρούν κυριαρχία στο πλαίσιο της Διοίκησης. Το πρόβλημα των Πολάκηδων, είναι η επιδίωξή τους να τοποθετηθούν στα κρίσιμα πόστα αυτών των θεσμών, διαχειριστές χειραγωγούμενοι, «ημέτεροι» κλπ, που να διευκολύνουν με την στήριξη, την συγκάλυψη ή την ανοχή τους, το κομματικό πλιάτσικο σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προειδοποιούσε και απειλούσε τους πάντες ότι «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Αποφασίστε λοιπόν κύριοι εάν θέλετε να δείτε την μεγάλη εικόνα απροκατάληπτα, ή εάν σας αρκεί να μένετε σε δηλώσεις πομπώδεις που χαϊδεύουν αυτιά. Εάν σας αρκούν οι δηλώσεις, θα μας επιτρέψετε να σας θυμίσουμε ορισμένες κι εσείς δεν έχετε παρά να φέρετε στο μυαλό σας την πολιτική τύχη που τους επιφύλαξαν αυτοί που τις επικαλέστηκαν με στόχο να σας εξαπατήσουν…

  • «Λεφτά υπάρχουν» σας είπαν… Μήπως θυμάστε τι έγιναν αυτά τα λεφτά;;;
  • «Go back κυρία Μέρκελ» σας είπαν… Μήπως θυμάστε ποιο ήταν το αποτέλεσμα;;;
  • «Κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο σας είπαν»… Και σας δούλεψαν ψιλό γαζί…
  • «Σκίζουμε τα μνημόνια σελίδα σελίδα σας είπαν»… Και επανήλθαν για να σας πουν το αμίμητο «Ουδείς αλάθητος»…
  • «Δημοψήφισμα σας προσέφεραν»… Την τύχη του την είδατε…
  • «Ο Στουρνάρας θα πάει σπίτι του» σας είπαν… Και ο Στουρνάρας βασιλεύει ακόμη και αποφασίζει για την ζωή όλων μας…

Νομίζουμε πως δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε με την παράθεση «δηλώσεων»… Ίσως έχει σημασία όμως να θυμίσουμε, ότι στην διάψευση πολλών από αυτές, πρωτοστάτησε και ο κύριος Πολάκης. Το γνωστό παλληκάρι από τα Σφακιά. Άλλωστε το πρώτο πράγμα το οποίο θα έπρεπε να απαιτήσει ο κ. Πολάκης, από την Κυρία Βαλαβάνη και σύσσωμη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2015, θα έπρεπε να ήταν η κατάργηση της ΑΑΔΕ με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αναρωτηθείτε μόνοι σας γιατί δεν το έκανε… Αναρωτηθείτε μόνοι σας γιατί δεν εμπόδισε να ψηφιστούν νομοθετήματα τα οποία έλυσαν τα χέρια των δικαστών και τους επέτρεψαν να τσακίζουν την περιουσία του κόσμου…

Όσοι λοιπόν θέλουν να παραμυθιάζονται, δεν έχουν παρά να μείνουν στην λαγνεία των δηλώσεων. Όποιοι όμως σέβονται τον εαυτό τους στοιχειωδώς και δεν θα ήθελαν να αποτελέσουν γι ακόμη μια φορά τα κορόιδα της παρέας, οφείλουν να δουν πέρα από το επιμελώς στημένο σκηνικό, προκειμένου να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι του Πολάκη είναι ένα παιχνίδι αμιγώς συστημικό, η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από την έκταση των αφελών που θα καταφέρει να εγκλωβίσει και οι οδυνηρές συνέπειές του θα διαχυθούν στην κοινωνία, θα είναι βαρύτατες και θα αφορούν όλους μας.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακριβώς έτσι. Δεν θέλουν να μπουν στην ουσία. Τους βολεύουν οι γηπεδικού τύπου αντιπαραθέσεις γιατί-εκτός των άλλων-απευθύνονται σ’ έναν λαό που αρέσκεται μόνο στα εύκολα και τα επιφανειακά. Πρέπει όμως ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να “κουτσοβολεύεται” με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όπως και να τα μετρήσει κανείς, τα κουκιά δεν βγαίνουν, δεν εξηγείται πώς κάθε τριήμερο γεμίζουν οι λεγόμενοι “δημοφιλείς προορισμοί” εν μέσω ακρίβειας, αβεβαιότητας, καταστροφών, πολέμων, εθνικών θεμάτων. Δεν λέμε να μην διασκεδάζει ο κόσμος αλλά εδώ έχει αναχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα το “να περνάμε καλά”. Στριμωγμένοι στα τσιπουράδικα, μασκαράδες που δεν ξέρουμε τι ακριβώς γιορτάζουμε, τουρίστες καταναλωτές τοπίων.Όλοι λοιπόν βολεύονται, γι’ αυτό δεν μιλούν, δεν αντιδρούν, δεν απαιτούν αξιοπρέπεια, απλά ικανοποιούν σπασμωδικά ένα υπερτροφικό, διαστρεβλωμένο “ΕΓΩ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα