Το Ουκρανικό και η Ελλάδα

18/4/21 | 1 | 1 | 324 εμφανίσεις

Πόσο σοβαρή είναι η κρίση στην Ουκρανία και πόσο επηρεάζει την Ελλάδα; Συζητούν: Δρ Γεώργιος Πουκαμισάς, Πρέσβης ε.τ. πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στο Κίεβο, Νικόλαος Καρατουλιώτης, Υποστράτηγος ε.α. και Ειδικός Συνεργάτης απο την Ουκρανία.

Category: Εκδηλώσεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  NIKOS says:

  Οι πολύ καλές εκτιμήσεις των συμμετεχόντων ήδη επαληθεύτηκαν. Η Ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός και ότι θα προσέλθει για τις συζητήσεις επί βάση των συμφωνιών του Μινσκ.
  Ο βασικός λόγος είναι η υπαναχώρηση των ΗΠΑ στα μέσα της εβδομάδος. Ο Μπάιντεν και το ΥΠΕΞ δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση, έβγαλαν μπροστά τον Ζελένσκι και τώρα υποχώρησαν. Ο Υπουργός άμυνας των ΗΠΑ συνάντησε μεγάλη απροθυμία στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και κυρίως από Γερμανία και Γαλλία.
  Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν αποφασιστική και άμεση τόσο προς τη Δύση όσο και προς την Τουρκία. Ο σπουδαιότερος όμως λόγος ήταν το πάγωμα των Αμερικανών πολιτών στο άκουσμα ενός νέου πολέμου. Το america first έχει μπει για καλά στη ζωή των Αμερικανών και τα γεράκια των πολέμων έχουν χάσει το ακροατήριό τους. Το america is back δεν το μεταφράζουν οι Αμερικανοί σε νέους πολέμους. Έτσι ο Μπάιντεν μάζεψε τα πλοία του πίσω και εκτέθηκε ως ηγέτης της υπερδύναμης. Ο Πούτιν δέχεται στο μέλλον τη συνάντηση κορυφής και ο Ζελένσκι φοβήθηκε ότι θα πάθει ότι έπαθε ο Πασινιάν με την “υποστήριξη” της Δύσης.
  Άρα Μπαιντεν – Πούτιν σημειώσατε διπλό. Η επόμενη γεωπολιτική ήττα? του Μπάιντεν μπορεί να είναι η Κίνα, οπότε τότε θα έχει πάθει Βατερλό. Δεν είναι καιρός για πολέμους, η πανδημία , η οικονομική κρίση και η κόπωση του Δυτικού κόσμου στο άκουσμα πολέμων δεν αναλύθηκαν σωστά από τον Μπάιντεν. Μπήκε πολύ απότομα και βλαπτικά για την ανθρωπότητα, πάει να ανοίξει πολέμους και δεν του βγαίνει. Έχουν αλλάξει οι καιροί.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας